Ordförandena för den ekonomiska samarbetskommissionen mellan Finlands och Rysslands regeringar träffades

Pressmeddelande 247/2012
26.10.2012

Ordförandena för den ekonomiska samarbetskommissionen mellan Finlands och Rysslands regeringar träffades i Helsingfors den 26 oktober 2012. Det var första gången som ordförandena Europa- och handelsminister Alexander Stubb och vice premiärminister Dmitrij Kozak möttes..

Ministrarna diskuterade också Rysslands WTO-medlemskap. Foto: Eero Kuosmanen Ministrarna diskuterade också Rysslands WTO-medlemskap. Foto: Eero Kuosmanen

På mötets dagordning stod frågor i anslutning till utvecklingen av handel och investeringar, fartygsbyggnad och samarbete inom energi-, trafik- och skogsbrukssektorn. Ministrarna diskuterade också Rysslands WTO-medlemskap, ländernas partnerskap för modernisering och Finlands samarbete med Rysslands oblaster.

Kommissionen är ett forum för ekonomiskt samarbete mellan Finland och Ryssland. Dess uppgift är att undanröja hinder för handel och investeringar, att främja kontakten mellan företag och utveckla affärsmiljön. Under kommissionen arbetar 14 arbetsgrupper för de viktigaste sektorerna. Kommissionen erbjuder också ramar för Finlands samarbete med tio av Rysslands oblaster.

Samarbetskommissionens föregående gemensamma möte hölls i S:t Petersburg i mars 2011. Följande möte planeras att hållas i Finland våren 2013.