Mari-Kaisa Brander ny pressattaché för minister Stubb

Pressmeddelande 251/2012
29.10.2012

Mari-Kaisa Brander börjar den 19 november som ny pressattaché för Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb. Minister Stubbs nuvarande pressattaché Antti Timonen övergår som chef för EPP-gruppens kommunikationsstategienhet vid Europaparlamentet i Bryssel från och med den 1 november.

Politices magister Mari-Kaisa Brander som börjar som ministerns pressattaché övergår till Stubbs kabinett från platsen som tidskriften Avotakkas redaktionssekreterare. Brander har länge arbetat som journalist och redaktionssekreterare bl.a. vid Yles tv- och radionyheter, morgon-tv och i Sportrutan samt vid MTV3:s nyheter och Sveriges radios finskspråkiga redaktion. Hon har också arbetat som kommunikationskonsult och praktikant vid kommunikationsavdelningen vid FN:s högkvarter.

I sitt nya uppdrag ansvarar Antti Timonen för planeringen av kommunikationen och bl.a. för förberedelserna inför Europaparlamentsvalet 2014 för Europaparlamentets största grupp, Europeiska folkpartiet. Timonen har tidigare arbetat vid Europaparlamentet i EPP-gruppen som ansvarig för webbkommunikationsenheten och pressrådgivare, som politisk assistent för ledamoten av Europaparlamentet Piia-Noora Kauppi, i Samlingspartiets riksdagsgrupp och vid Helsingin kauppakorkeakoulu samt i uppgifter inom företag på ICT-området i Finland och Frankrike. Han har avlagt en högre högskoleexamen i Frankrike vid handelshögskolan i Toulouse.

Pol.mag. Lauri Tierala fortsätter som minister Stubbs specialrådgivare.

Ytterligare information: specialrådgivare Lauri Tierala, tfn +358 40 841 7141, e-post: lauri.tierala@formin.fi

Kontaktuppgifter:

pohjoismainen yhteistyö