EU:s särskilda representant i Mellanöstern Andreas Reinicke besöker Finland

Pressmeddelande 254/2012
30.10.2012

Europeiska unionens särskilda representant i Mellanösterns fredsprocess Andreas Reinicke besöker Finland den 1–2 november. Under sitt besök ska han träffa utrikesminister Erkki Tuomioja och olika ansvariga tjänstemän och aktörer med intresse för Mellanöstern och EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. Reinicke är en av talarna under en temadag för utrikesministeriets tjänstemän om EU:s gemensamma utrikes- och försvarspolitik.

Som EU:s särskilda representant är Reinickes uppgift att arbeta för EU:s målsättningar i Mellanöstern. Den främsta målsättningen är en heltäckande fred på basis av en tvåstatslösning. Den särskilda representanten företräder också EU när de särskilda representanterna i den så kallade Mellanösternkvartetten sammanträder.

Andreas Reinicke är en tysk diplomat som arbetat länge med Mellanösternfrågor. Till början av 2012 var han Tysklands ambassadör i Syrien. Reinicke inledde sitt uppdrag som EU:s särskilda representant den 1 februari 2012.

För mera information: ambassadrådet Johanna Birkstedt, enheten för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik, tfn 040 352 3556, ambassadrådet Riikka Eela, enheten för Mellanöstern och Nordafrika, tfn 040 744 5718

EU