Material till företag om de nya sanktionerna mot Ryssland

Utrikesministeriet och arbets- och näringsministeriet ordnade tillsammans med Finlands näringsliv ett informationsmöte(Länk till en annan webbplats.) för företag måndagen den 28 februari 2022 kl. 10. På mötet fick deltagarna en översikt över EU:s senaste sanktioner och exportrestriktioner mot Ryssland samt hur företagen ska beakta dem i sina leveranskedjor och kundrelationer.

Materialet från Tietoisku yrityksille EU:n Venäjä-pakotteista ja vientirajoituksista (Infoinslag för företag om EU:s sanktioner och exportrestriktioner mot Ryssland) den 28 februari 2022:

Finlands näringslivs webbplats (Länk till en annan webbplats.)finns aktuell information om sanktionerna mot Ryssland.

Finlands Näringsliv ordnar vägledning och ger råd i hur företagen kan genomföra sanktioner i praktiken. Uppdaterad information finns på Finlands Näringslivs webbplats.(Länk till en annan webbplats.) 

Centralhandelskammaren, utrikesministeriet och Finlands Bank ordnar onsdagen den 2 mars 2022 ett aktualitetsmöte om sanktionerna mot Ryssland och deras konsekvenser för finländska företag. Anmälan på Centralhandelskammarens webbplats(Länk till en annan webbplats.).