Uusia edustuston päälliköitä New Yorkiin, Strasbourgiin ja Tel Aviviin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 18. tammikuuta määrännyt uusia päälliköitä New Yorkiin, Strasbourgiin ja Tel Aviviin.

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 18. tammikuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Jukka Salovaaran New Yorkissa Yhdistyneissä kansakunnissa olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien.

Jukka Salovaara

Salovaara on tällä hetkellä ulkoministeriön Poliittisen osaston osastopäällikkö ja hän on toiminut tehtävässään vuodesta 2015. Tätä ennen Salovaara työskenteli Eurooppa-osaston osastopäällikkönä vuosina 2011-2015. Suomen ulkomaan edustustoissa Salovaara on työskennellyt suurlähetystössä Lontoossa. Koulutukseltaan Salovaara on valtiotieteiden maisteri.

Tasavallan presidentti määräsi myös ulkoasiainneuvos Nina Nordströmin Strasbourgissa Euroopan neuvostossa olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1.7.2019 lukien.

 

Nina Nordström

Nordström työskentelee tällä hetkellä Ihmisoikeuspolitiikan yksikön yksikönpäällikkönä ja on toiminut tehtävässään vuodesta 2014 asti. Suomen ulkomaanedustustoissa Nordström on tehnyt töitä YK-edustustossa New Yorkissa, Tallinnassa, Tukholmassa ja Bukarestissa. Nordström on mm. tehnyt Åbo Akademissa valtiotieteen lisensiaatin tutkinnon ja Firenzessä European University Institutessa oikeustieteen tohtorin tutkinnon.

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kirsikka Lehto-Asikaisen Tel Avivissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.4.2019 lukien.

Kirsikka Lehto-Asikainen

Lehto-Asikaisen nykyinen tehtävä on Lähi-idän yksikön päällikkö. Lehto-Asikainen on toiminut sitä ennen Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikön päällikkönä vuodesta 2014. Lehto-Asikaisen monipuoliseen uraan ministeriössä on kuulunut mm. virkamiesvaihto puolustusministeriössä ja ulkoministeriön valtiosihteerin virkamiessihteerin sekä Nato-tiiminvetäjän työt. Suomen ulkomaanedustustoista Lehto-Asikainen on työskennellyt Pariisissa ja Dar es Salaamissa. Koulutukseltaan Lehto-Asikainen on ekonomi (Helsingin kauppakorkeakoulu) sekä Eurooppa- ja kansainvälisten asioiden maisteri (Pariisin Panthéon-Sorbonne -yliopisto). Hän on suorittanut myös Ranskan hallintokorkeakoulu ENA:n koulutusohjelman.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Tulokas Pirjo, puh. 029 535 1413

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.