Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus

Neuvonta oleskelulupa-ja viisumiasioissa kuuluu ministeriön Helsingissä sijaitsevan maahantuloasioiden yksikön tehtäviin ja on keskitetty ensisijaisesti sähköpostitse visas.mfa@gov.fi. Puhelut ma-ke klo 10:00-11:00 valtioneuvoston vaihteen kautta +358 295 16001.

Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus

Maahantulolupa-asioiden palvelukeskuksen tehtäviin kuuluu viisumihakemusten käsittely yhteistyössä Suomen Venäjän, Kazakstanin, Intian, Nepalin, Kiinan, Hongkongin, Filippiinien ja Thaimaan edustustojen kanssa siten, että viisuminannon päätösvalta säilyy asianomaisella edustustolla. Palvelukeskus on yksikkö kansalaispalveluiden alaisuudessa ja yksikössä työskentelee noin 40 virkailijaa. Ulkoministeriön Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus sijaitsee Kouvolassa. 

  • Palvelukeskuksen perustehtävä on viisumihakemusten käsittely
  • Palvelukeskukselle kuuluvat viisumihakemusten sähköisen käsittelyn tukeminen, koulutus ja järjestelmien käyttäjätunnusasiat
  • Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus osallistuu myös ulkoistetun viisumikäsittelyprosessin järjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon sekä EU:n Schengen-viisumijärjestelmään liittyvään yhteensovittamiseen.
  • Palvelukeskuksen viisumitukitiimi kouluttaa kansallisen viisumijärjestelmän käyttäjät ja neuvoo heitä järjestelmän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa.

Sähköpostiosoite

  • KPA-30@gov.fi

Postiosoite

Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus
PL 98
45101
KOUVOLA
FINLAND

Käyntiosoite

Kauppamiehenkatu 4
45100
KOUVOLA
FINLAND

Verkkolaskutusosoite

OVT: 0037024597392653
Operaattori: OpusCapita Solutions Oy (E204503)

Henkilöstö

Sandra Hatzidakis
Yksikönpäällikkö

Hallintotiimi

Satu Meilahti
Hallintovastaava

Viisumituki

Jari Kähärä
Viisumitukitiimin vetäjä

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@gov.fi. Skandinaaviset merkit korvataan seuraavasti: ä=a, ö=o, å=a.