Ulkoministeriö etsii nuoria rauhanlähettiläitä Irakissa ja Afganistanissa

Ulkoministeriö on käynnistänyt rauhaa ja sovintoa edistävät projektit Irakissa ja Afganistanissa. Projektien aikana luodaan nuorten rauhanlähettiläiden verkosto, jonka tavoite on rohkaista nuoria rauhantekijöiksi omassa ympäristössä ja yhteiskunnassa.

Parhaillaan nuoria rauhanlähettiläitä rekrytoidaan sosiaalisessa mediassa. Projektit toteuttaa ulkoministeriölle suunnittelutoimisto Måndag, joka on erikoistunut yhteiskunnalliseen markkinointiin.  Projekteissa on mukana myös molempien maiden paikallisia nuorisojärjestöjä.

”Hankkeen nimi on Salam. Sana salam toimii niin Irakissa kuin Afganistanissakin. Kontekstista riippuen salam voi tarkoittaa rauhaa tai tervehdystä”, Måndagin tuottaja Mustafa Abdulameer kuvailee.

Salam antaa nuorille mahdollisuuden tavata muita nuoria, joilla on kiinnostusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Projekti tarjoaa tietoa ja ymmärrystä rauhanrakentamisesta, konfliktinratkaisusta ja viestinnällisestä vaikuttamisesta.

”Irakissa sosiaalisella medialla on valtava voima niin polarisoivan kuin rakentavien keskustelujen luojana. Salam on pyrkimys myös purkaa näitä vastakkaisasetteluja. Irakissa paikallinen yhteistyökumppanimme on tehnyt jo pitkään työtä valeuutisoinnin ja rauhankehityksen parissa”, Abdulameer kertoo.

Rekrytoinnin aikana pyritään löytämään nuoria, miehiä ja naisia, joilla on toisiinsa nähden erilaista taustaa ja elämänkokemusta.  Tämän avulla toivotaan löytyvän erilaisia ja yksilöllisiä tapoja edistää rauhaa ja yhdenvertaisuutta. Tavoite on silti yhteinen: luodaan ympäristö, jossa keskustelut ja sanat rakentavat rauhaa. 

”Erilaisten ja eri taustaisten nuorten etsinnöissä Afganistan on mahdollisuuksien maa, sillä se on etnisesti hyvin värittynyt. Haluamme löytää heterogeenisen joukon nuoria miehiä ja naisia eri puolilta maata, joilla on kiinnostusta erilaisiin kohtaamisiin ja rauhan eteen tehtävään työhön ”, tuottaja Måndagista toivoo.

 

Lisätietoja:

Rim Mezian, viestintäsuunnittelija, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 351 905
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi