Ulkoministeriö sulkee toimipisteen Petroskoissa

Ulkoministeriö on päättänyt tilapäisesti sulkea Pietarin-pääkonsulaatin alaisen Petroskoin-toimipisteen.

Toimipisteen tilapäisellä sulkemisella tarkoitetaan toiminnan keskeyttämistä toistaiseksi. Ulkoministeriön arvion mukaan Suomella ei ole toistaiseksi tarvetta ylläpitää toimipistettä Petroskoissa, sillä toimipisteen ydintehtävät ovat merkittävästi vähentyneet. Toiminta voidaan tarvittaessa käynnistää uudelleen myöhemmin.

Petroskoin-toimipiste perustettiin vuonna 1990. Sen tehtäväkenttä on kolmen vuosikymmenen ajan keskittynyt maahantuloasioihin, kahdenvälisiin yhteyksiin sekä alueellisen ja rajat ylittävän yhteistyön edistämiseen. 

Ulkoministeriö teki aiemmin tänä vuonna vastaavan päätöksen Murmanskin-toimipisteen osalta. Sekä Petroskoin-toimipiste että Murmanskin-toimipiste ovat olleet Pietarin-pääkonsulaatin alaisia. Pietarin-pääkonsulaatti jatkaa toimintaansa. Päätös ei vaikuta Venäjän edustustojen toimintaan Suomessa.  Ulkoministeriö tarkastelee jatkuvasti edustustoverkostoaan ja sopeuttaa voimavaroja kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Toimipisteen tilapäisen sulkemisen valmistelut on käynnistetty, niiden aikana toimipisteen asiakaspalvelu ei ole avoinna. Maahantuloasioiden hoito Venäjällä jatkuu Suomen Moskovan-suurlähetystössä ja Pietarin-pääkonsulaatissa. Muissa toimipisteen aiemmin hoitamissa asioissa voi kääntyä pääkonsulaatin puoleen.

Lisätietoja