Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen Team Finland -matkalle Indonesiaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen Team Finland -matkalle Indonesiaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vierailee Team Finland –vienninedistämisvaltuuskunnan kanssa Indonesian Jakartassa 8.-11. lokakuuta.

Matka on vastavierailu Indonesian energiaministeri Ignasius Jonanin Suomen vierailulle toukokuussa 2018 ja osa Suomen ja Indonesian välistä energia-alan yhteistyöpöytäkirjaan perustuvaa vierailuvaihtoa.  Matkan teemoja ovat energia, jätehuolto, logistiikka, infrastruktuuri ja teollisuuden digitaalinen transitio.

"Indonesian markkinat tarjoavat suomalaisyrityksille mittavia vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia pitkälle tulevaisuuteen. Haluan olla mukana tukemassa yritystemme ponnisteluja Indonesiassa, josta on ennustettu Aasian kolmatta suurta nousevaa talousmahtia Kiinan ja Intian rinnalle", toteaa ministeri Anne-Mari Virolainen.

Indonesia on Suomen suurin vientimaa Kaakkois-Aasiassa

Indonesia on Suomen suurin vientimaa Kaakkois-Aasiassa. Vuonna 2017 Suomen Indonesian vienti kasvoi 63 % ja tuonti 33%. Kauppavaihdon volyymi oli yli 400 miljoonaa euroa. Indonesian mittavat infrastruktuuri- ja energiainvestoinnit tarjoavat mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Lisäksi Indonesian hallituksen uusi teollisuuden digitalisointiohjelma tuo mukanaan uuden mielenkiintoisen yhteistyöulottuvuuden.

Ministeri Virolainen tapaa matkansa aikana yhdessä suomalaisyritysten edustajien kanssa Indonesian energiaministerin Ignasius Jonanin, teollisuusministerin Airlangga Hartarton, kauppaministerin Enggartiasto Lukitan, ympäristö- ja metsäministerin Siti Nurbayan, valtionyhtiöistä vastaavan ministerin Rini Soemarnonjan kehitysministerin Bambang Brodjonegoron sekä Jakartan maakunnan kuvernöörin Anies Baswedanin. Ministeri juhlistaa lisäksi Valmetin ja Indonesian valtiollisen energiayhtiön välisen yhteistyömuistion allekirjoitusta.

Matkalla keskustellaan myös Suomen uudesta vientiluottovälineestä Public Sector Investment Facility'stä, jota Suomi on tarjonnut uudeksi rahoitusvälineeksi Suomen ja Indonesian välisessä kaupassa. Lisäksi keskustellaan Suomen suunnittelemista kauppapoliittisista välineistä kiertotalouden edistämiseksi

Ministeri osallistuu myös Indonesian kauppakamarin varapuheenjohtajan Shinta Kamdanin tarjoamalle naisjohtajien lounaalle, jolla ministeri mm. esittelee Suomen keskuskauppakamarin kansainvälistä kiitosta saanutta naisjohtajaohjelmaa ja naisjohtajien roolia Suomen liike-elämässä.  

Ministeri Virolaisen vienninedistämismatka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Business Finlandin kanssa.

Mukana olevat yritykset

  • Fortum
  • Wärstilä
  • Valmet
  • Outotec
  • Vaisala
  • BMH Technology Oy
  • Raumaster Oy
  • Finnvera
  • SCS Consulting Oy

Jakartasta ministeri Virolainen jatkaa 11.10. Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen Balille (aiheesta erillinen tiedote myöhemmin).

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.