Evakuoinnit jatkuvat Afganistanista

Ulkoministeriö jatkaa Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien sekä Suomen valtiolle työskennelleiden evakuointeja tiiviissä yhteistyössä Puolustusvoimien ja kumppanimaiden kanssa.

Ulkoministeriö on lähettänyt kahden hengen avustustiimin Kabulin lentokentälle Afganistaniin. Avustustiimi saapui Kabulin lentokentälle tiistai-iltana. Tiimin tehtävänä on helpottaa Suomeen tapahtuvien evakuointien järjestelyjä lentokentällä.

Afganistanista on tähän mennessä evakuoitu 22 Suomen kansalaista.  Myös tänään useita suomalaisia on saatu Kabulin lentokentän porteista läpi ja kansainvälisille evakuointilennoille eri kohteisiin.  Evakuoinnit jatkuvat tulevina tunteina ja päivinä. Ulkoministeriö pitää tiiviisti yhteyttä evakuoitaviin.

Myöhään maanantaina evakuoitu Suomen Kabulin-suurlähetystön diplomaattinen henkilökunta on saapunut Suomeen keskiviikkona.

Tällä hetkellä tiedossamme on lähes 70 Suomen kansalaista tai Suomessa oleskeluluvalla asuvaa, jotka ovat pyytäneet evakuointiapua Afganistanista. Lisäksi Suomi on valtioneuvoston päätöksillä evakuoimassa 170 henkilöä. Henkilöt ovat paikallisia suurlähetystön nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, EU-edustuston ja puolustusliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään.

 

Lisätietoja: viestintäpäivystäjä Petra Sarias, ajankohtaisviestinnän yksikkö puh. +358 40 551 6571