Sidosryhmätilaisuus lakiuudistuksesta sekä vientivalvontaklinikka

Ulkoministeriö järjestää perjantaina 6.10.2023 kaikille sidosryhmille avoimen tilaisuuden, jossa keskustellaan kaksikäyttötuotteiden vientivalvonnasta annetun lain uudistushankkeesta. Samassa yhteydessä järjestetään erityisesti kaksikäyttötuotteiden viejille suunnattu vientivalvontaklinikka.

Kaksikäyttötuotteiden vientivalvonnasta annetun lain uudistushanke käynnistyi viime syksynä, jolloin järjestettiin ensimmäinen sidosryhmätilaisuus. Hanke on edennyt siten, että lausuntokierros hallituksen esityksen luonnoksesta on tarkoitus käynnistää syksyn aikana. Ennen sitä hanketta esitellään ja aiheesta keskustellaan 6.10. järjestettävässä sidosryhmätilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus toimittaa myös kirjallisia kommentteja hankkeeseen liittyen.

Vientivalvontaklinikalla käydään läpi mm. komission tulevaa ohjeistusta verkkovalvontatuotteiden vientivalvonnasta sekä vientivalvontayksikön lupaharkinnan tukena käytettäviä lomakemalleja, joihin liittyen keskustellaan myös pakotteiden ja ihmisoikeuksien huomioimisesta.

Tilaisuuden aikataulu

Aika: perjantai 6.10.2023 klo 9.30–12

Paikka: Ulkoministeriö, Laivastokuja 3 G4, Helsinki

klo 9.30–10.30 Kaksikäyttötuotteiden vientivalvonnasta annetun lain uudistushanke
klo 10.30–10.50 Kahvitauko
klo 10.50–12.00 Vientivalvontaklinikka

 

Tilaisuuteen voi osallistua myös videoyhteyden välityksellä, mutta kannustamme osallistumaan tilaisuuteen paikan päällä.

Ilmoittautuminen(Linkki toiselle web-sivustolle.) 3.10.2023 mennessä. Osallistua voi koko tilaisuuteen tai vain lakiuudistusta koskevaan osioon.