Johanna Sumuvuori ministeri Haaviston poliittiseksi valtiosihteeriksi, erityisavustajiksi Jeri Aalto, Jarno Lappalainen ja Joel Linnainmäki

Johanna Sumuvuori nimitettiin ulkoministeri Pekka Haaviston valtiosihteeriksi 4.7. alkaen. Lisäksi ministeri Haaviston erityisavustajina ovat aloittaneet Jeri Aalto, Jarno Lappalainen ja Joel Linnainmäki.

Johanna Sumuvuori siirtyy valtiosihteeriksi Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamiehen tehtävästä. Sumuvuori on toiminut aikaisemmin mm. kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna sekä erilaisissa luottamustehtävissä. Koulutukseltaan Sumuvuori on valtiotieteiden maisteri ja Master of Arts. Sumuvuori tulee toimimaan virassaan yhteiskuntasuhteiden parissa ja sijaistamaan ministeriä.

Johanna Sumuvuori Kuva: Niklas Nabb

Jeri Aalto on kauppatieteiden ylioppilas. Aalto on aikaisemmin toiminut Pekka Haaviston kampanja-avustajana, eduskunta-avustajana sekä viimeisimpänä Haaviston avustajana Vihreässä liitossa hänen ollessaan puolueen puheenjohtaja. Aalto vastaa ministerin päivittäisviestinnästä.

Jeri Aalto aloitti tehtävässään 15.7.

Jeri Aalto Kuva: Oona Linna

Jarno Lappalainen on tekniikan kandidaatti. Lappalainen on aiemmin työskennellyt muun muassa Vihreiden viestintäsuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Lappalainen toimii ministerin pääasiallisena mediakontaktina ja vastaa myös koko Vihreän ministeriryhmän viestinnästä.

Jarno Lappalainen aloitti tehtävässään 17.6.

Jarno Lappalainen 

Joel Linnainmäki on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Kansainvälisiä suhteita opiskellut Linnainmäki on työskennellyt mm. eduskunnassa, ulkoministeriössä ja nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa. Hän on myös toiminut Vantaan kaupunginvaltuustossa. Linnainmäen vastuualueena on laaja poliittinen valmistelu.

Joel Linnainmäki aloitti tehtävässään 29.6.

Joel Linnainmäki

Lisätietoja: Johanna Sumuvuori +358 295 160 983, Jeri Aalto +358 50 472 0725, Joel Linnainmäki +358 295 350 466, Jarno Lappalainen +358 400 536 973

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi