Digitaalinen dilemma - mitä tiedetään netin koukuttavuudesta ja muista haitoista?

Keskiviikkona 16.12. 2020 klo 10-13 keskustellaan lapsen oikeuksista sekä internetin digitaalisten laitteiden aiheuttamasta riskeistä lapsille ja nuorille. Tilaisuus on englanninkielinen.

Millaista tutkittua tietoa sosiaalisen median ja pelien haitoista oikeastaan on? Voiko digitaalisten välineiden kohdalla puhua jopa riippuvuudesta? Miten takaamme, että lapsen oikeuksista ja perheiden hyvinvoinnista huolehditaan digitaalisessa maailmassa, jossa kansainväliset teknologiayritykset yrittävät saada meidät käyttämään mahdollisimman paljon aikaa palveluissaan?

Suomalaisten perheiden arki on mullistunut parissa vuosikymmenessä digitaalisten välineiden käytön lisääntymisen myötä. Tutkimus ja hallinto tarjoavat tähän mullistukseen tietoa ja ratkaisuja viiveellä. Yksittäisten perheiden harteilla on paljon uusia hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, mutta myös ratkaisuja on olemassa.

Näistä teemoista keskustellaan paneelissa keskiviikkona 16.12.2020 klo 10-11.30. Mukana paneelissa ovat:

  • Christine Grahn, yhteiskuntasuhteiden johtaja, Facebook
  • Kaarlo Simojoki, toimitusjohtaja, lääketieteellinen johtaja, A-klinikka oy
  • Suvi Uski, toimitusjohtaja, Someturva
  • Mirja Hämäläinen, digitaalisen hyvinvoinnin asiantuntija, Pelastakaa Lapset ry

Paneelia johtaa toimittaja Aino-Mari Tuuri.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n sekä Finnish Internet Forumin (FIF) kanssa ja sitä pääsee seuraamaan FIF:n verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (linkki toimii vasta lähetyspäivänä). Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja tallenne on myöhemmin katseltavissa ulkoministeriön Youtube-kanavalla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskusteluun!