Ministeri Tavion Riadin-matkalla esillä Suomen koulutus- ja puhtaan energian osaaminen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio osallistuu Future Investment Initiative -talouskonferenssiin Riadissa, Saudi-Arabiassa 24.–26. lokakuuta.

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä, ’Davos in the Desert’ -nimelläkin kutsuttu tapahtuma kokoaa kansainväliset johtajat keskustelemaan taloudesta ja investoinneista sekä näihin liittyvistä ajankohtaisista globaaleista kysymyksistä. Ministeri Tavio osallistuu Riadissa myös Saudi-Arabia–EU-investointifoorumiin. Tapahtumissa nostetaan esille Suomen osaaminen koulutussektorilla ja puhtaan energian ratkaisuissa.

Ministeri Tavio tapaa lisäksi Saudi-Arabian viranomaisia ja elinkeinoelämän edustajia. Tapaamisissa keskustellaan Saudi-Arabian kehityssuunnitelmista sekä yhteistyömahdollisuuksista eri sektoreilla. Keskusteluissa tuodaan esille Suomen ja Saudi-Arabian välisen kaupan kasvupotentiaali ja suomalaisten yritysten osaaminen puhtaissa energiaratkaisuissa, kiertotaloudessa, koulutuksessa, digitalisaatiossa, terveydenhuollossa ja kaivosteollisuudessa.

Ministeri Tavio näkee vierailun mahdollisuutena osallistua taloutta, investointeja ja kestävää kehitystä koskevaan kansainväliseen keskusteluun ja tuoda esille Suomen vahvuuksia: ”Tämä on tilaisuus esitellä innovatiivisia ja vastuullisia suomalaisia ratkaisuja ja osaamista sekä tutustua monille yrityksillemme tärkeään markkinaan.”

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri tapaa Saudi-Arabian ministereistä muun muassa kauppaministeri Majid bin Abdullah Al-Qasabin, joka vieraili Suomessa viime vuoden lopulla.

Lisätietoja

  • Pirjo Suomela-Chowdhury, apulaisosastopäällikkö. Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. +358 295 350 456
  • Reetta Härönoja, ministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 740
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.