Kirsi Madi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin varapääjohtajaksi

YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin nimittämä Kirsi Madi vastaa jatkossa UN Womenin hallinnosta, resursseista ja kumppanuuksista.

Kirsi Madi

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on nimittänyt suomalaisen Kirsi Madin YK:n apulaispääsihteeriksi, joka toimii YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women) hallinnosta, resursseista ja kumppanuuksista vastaavana varapääjohtajana. Madi siirtyy tehtävään YK:n lastenjärjestö UNICEFista, missä hän on toiminut pääjohtajan toimiston johtajana lähes neljä vuotta.

”Naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien edistäminen on hallituksen ulko- ja kehityspolitiikan kärkitavoitteita ja UN Women on keskeinen yhteistyökumppanimme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. On hienoa, että tavoitteemme saada suomalaisia myös YK:n johtotehtäviin toteutuu”, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

UN Women edistää sukupuolten välisen epätasa-arvon ja syrjinnän poistamista sekä naisten ja tyttöjen aseman, mahdollisuuksien ja oikeuksien vahvistamista maailmanlaajuisesti. Järjestö vastaa myös tasa-arvotyön koordinoimisesta YK-järjestelmän sisällä.

Kirsi Madin tavoitteena on tukea UN Womenin kehitystä entistä tehokkaammaksi ja tuloksia aikaansaavaksi organisaatioksi. ”Naisten ja tyttöjen aseman parantaminen ympäri maailmaa on oleellista, jotta yhteiskunnat kehittyvät tasa-arvoisiksi sekä kaikkien oikeuksia arvostaviksi ja ylläpitäviksi”, Madi sanoo.

Kirsi Madilla on yli 30 vuoden kokemus YK-järjestöjen toiminnasta, niin päämaja- kuin maatasolta. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut muun muassa YK:n katastrofiriskien vähentämiseen keskittyvän toimiston (United Nations Office for Disaster Risk Reduction, UNDRR) johtajana sekä UNICEFin Euroopan ja Keski-Aasian apulaisaluejohtajana. Ennen YK-uraansa Kirsi Madi työskenteli ulkoministeriössä kehitysyhteistyötehtävissä.

Lisätietoja:

Satu Lassila, yksikönpäällikkö, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. 0295 350 897

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi