Koronaviruksen vaikutukset matkustamiseen: Ulkoministeriö seuraa tilannetta

Ulkoministeriö ja Suomen edustustot seuraavat koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen yhdessä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n kanssa ja ovat jatkuvassa yhteydessä keskeisiin tahoihin tilannekuvan sekä tarpeellisten toimenpiteiden osalta.

Artikkelia muokattu 12.3., alkuperäinen julkaistu 17.2.
 

Tarkista ajankohtainen tiedote verkkosivuiltamme (avautuu uuteen ikkunaan). Suosittelemme tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), mikäli oleskelet ulkomailla tai suunnittelet ulkomaanmatkaa. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päivittää tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. THL tekee yhteistyötä Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa.

THL:
Ajankohtaista koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

THL: Ohjeita matkailijoille:
Ohjeita epidemia-alueella matkustaville(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Ohjeita Suomeen saapuville matkustajille(Linkki toiselle web-sivustolle.)

UM:
Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

 

Ajankohtaista tietoa löydät myös Suomen edustustojen nettisivuilta (Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Facebook-tileiltä sekä Facebookista Nettikonsulilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).