Tervetuloa Afrikka-strategian sidosryhmäkuulemisten käynnistystilaisuuteen!

Suomen Afrikka-strategian sidosryhmäkuulemiset käynnistetään 30.9. klo 13-14.30 kaikille avoimessa verkkotilaisuudessa.

Kuvassa on Suomen Afrikka-strategian logo eli afrikanmuotoinen, sinivalkoinen, viivoista koostuva ääriviivakuva sekä nainen lääkäriasussa.

Ulkoministeriön johdolla laaditaan parhaillaan valtioneuvoston Afrikka-strategiaa, joka tähtää Suomen poliittisten ja taloudellisten suhteiden kehittämiseen Afrikan maiden, Afrikan unionin ja maanosan muiden alueellisten järjestöjen kanssa. Suomen suhteet Saharan etelänpuolisen Afrikan maihin pohjautuvat tulokselliseen kehitysyhteistyöhön, jonka varaan laajempaa yhteistyötä on hyvä rakentaa. Pohjois-Afrikan maihin Suomen diplomaattiset ja kaupalliset suhteet ovat jo entuudestaan vahvat, mutta potentiaalia olisi enempäänkin.

Strategian tavoitteena on lisätä Suomen Afrikka-politiikan tavoitteellisuutta ja johdonmukaisuutta, ja linjata rajallisesta määrästä yhteistyön painopisteitä. Painopistevalinnat tehdään Suomen ja Afrikan maiden yhteisten intressien pohjalta.  

Suomen ja Afrikan maiden välisten yhteyksien monipuolistaminen eri sektoreilla ei onnistu pelkästään valtionhallinnon toimin. Tästä syystä strategia laaditaan kansalaisyhteiskuntaa, elinkeinoelämää, koulutus- ja tutkimuslaitoksia ja afrikkalaisia tahoja laajasti kuullen. 

Käynnistystilaisuus alkaa ulkoministeri Pekka Haaviston ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin puheenvuoroilla. Tilaisuuden paneelikeskustelussa Afrikka-strategianohjausryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja joukko Suomen ja Afrikan välisen yhteistyön asiantuntijoita keskustelevat Suomen Afrikka-strategian lähtökohdista ja mahdollisuuksista.

Ilmoittautuminen käynnistystilaisuuteen tämän linkin kautta(Linkki toiselle web-sivustolle.) maanantaina 28.9. klo 16 mennessä. Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkokokouksena ja kutsulinkki Zoomiin lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus myös streamataan ulkoministeriön Twitter-tilille(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Tutustu tarkemmin Afrikka-strategian valmisteluun ulkoministeriön sivuilla

Sosiaalisessa mediassa keskustelua Afrikka-strategiasta käydään tunnisteella #afrikkastrategia.

Lämpimästi tervetuloa tekemään Suomen yhteistä Afrikka-strategiaa!