Uudet hallintouralaiset aloittivat työnsä ulkoministeriössä

20 uutta ministeriöläistä aloitti 1. helmikuuta tiiviin perehtymisen ulkoasiainhallintoon. He ovat tarkkaan valittu joukko, sillä kiinnostus hallintouraa kohtaan oli ennätyksellisen suurta.

Ura ulkoministeriössä on aina erityinen, korosti alivaltiosihteeri Pirkko Hämäläinen toivottaessaan uudet hallintouralaiset tervetulleiksi ulkoministeriöön.  

"En tiedä puolustushallinnon lisäksi toista vastaavaa uraa, eikä puolustushallinnossakaan kierretä ulkomailla samalla tavalla kuin meidän järjestelmässämme", Hämäläinen kuvasi ulkoasiainhallinnon ominaispiirteitä.

Ura ulkoasiainhallinnossa tarjoaa Hämäläisen mukaan kaiken mahdollisen, jos lähtee avoimella mielellä eteenpäin ja ottaa irti kaiken mahdollisen. Pettymyksiinkin täytyy kuitenkin varautua.  

Hämäläinen kannusti eteenpäin pettymyksistä huolimatta. Usein ne paikat, joita ei ole halunnut, osoittautuvat osaamisen ja kokemuksen kannalta hyödyllisimmiksi. 

Monipuolisia osaajia 

Halku 2016 keräsi yli 1 400 hakijaa, ja tiukan seulan läpi valittiin 20 uutta toimistosihteeriä. He aloittavat uransa kolmen viikon koulutuksella. Sen jälkeen he siirtyvät ulkoministeriön osastoille harjoittelemaan ja palaavat toiselle koulutusjaksolle toukokuussa.  

Sieltä matka jatkuu harjoitteluun uudelle osastolle, ja elokuun alussa he sijoittuvat varsinaisiin tehtäviinsä.

Valtaosa kurssille valituista on koulutukseltaan tradenomeja. Joukkoon mahtuu myös kolme restonomia, kaksi filosofian maisteria ja kaksi ulkomaisen korkeakoulututkinnon suorittanutta. 

Halku 2016

Aarnio Jessica Tradenomi
Azcuy Sanchez Anna Tradenomi
Bamichas Elena Tradenomi
Bengts Josefina Restonom
Dietrich Noora Tradenomi
Heikkinen Sami Restonomi
Itani Susan Tradenomi
Kaartio Piritta Tradenomi
Kourilehto Anne Restonomi
Laurila Heta Tradenomi
Lehtosaari Maria Tradenomi
Leikkainen Elisa Tradenomi
Lindén Jessica Filosofian maisteri
Mattila Katriina Tradenomi
Rinne Tommi Tradenomi
Saarinen Suvi Master of Science
Salo Suvi Master of Laws
Vanninen Juulia Filosofian maisteri
Vuorinen Jani Tradenomi
Ylitalo Maria Tradenomi