Valtiosihteeri Anttonen juhlavalle Team Finland -matkalle Japaniin

Valtiosihteeri Anttonen juhlavalle Team Finland -matkalle Japaniin

Valtiosihteeri Matti Anttonen matkustaa yritysvaltuuskunnan kanssa Japaniin 22.-24. toukokuuta 2019 ja osallistuu vierailulla diplomaattisuhteiden merkkivuoden juhlallisuuksiin.

Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta 24. toukokuuta 2019 ja valtiosihteeri Matti Anttonen osallistuu Japanin-vierailullaan merkkivuoden juhlavastaanotolle. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Shinzō Aben vuonna 2016 antama julistus strategisesta kumppanuudesta luo vahvan pohjan kehittää Suomen ja Japanin välisiä suhteita seuraavalle satavuotiskaudelle.

”Yhteiset intressit ja haasteet heijastuvat vuorovaikutuksen merkittävänä kasvuna useilla eri sektoreilla. Japani on keskeisissä kansainvälisissä kysymyksissä samanmielisenä sekä erittäin merkittävänä kaupallistaloudellisena ja tieteellisteknologisena toimijana tärkeä kumppani Suomelle”, valtiosihteeri Matti Anttonen sanoo.

Matkan aikana Anttonen avaa tulevaisuuden energiaratkaisuja käsittelevän suomalais-japanilaisen konferenssin sekä osallistuu Suomen ja Japanin välisten suhteiden historiaa luotaavaan symposiumiin. Ohjelmassa ovat lisäksi ulkoministeriöiden väliset poliittiset konsultaatiot, joissa käsitellään ajankohtaisia kahdenvälisiä ja kansainvälisiä kysymyksiä.

Vierailulla mukana energia-alan yritysvaltuuskunta

Vuoden kolmas Japaniin suuntautuva Team Finland -matka keskittyy erityisesti bioenergiaan, jätteiden hyödyntämiseen sekä älykkäisiin energiaratkaisuihin ja kaupunkeihin. Ohjelma huipentuu Suomen suurlähetystön, Business Finlandin, VTT:n ja paikallisten kumppanien järjestämään tulevaisuuden energiaratkaisuja käsittelevään Focus on Future of Smart Energy -konferenssiin.

Japani etsii uudenlaisia energiaratkaisuja tehostamaan ja uudistamaan maan energianjakelua. Japanin julkiset toimijat ja yritykset ovat erityisen kiinnostuneita erilaisista älyratkaisuista, kuten esimerkiksi älykkäistä sähköverkoista ja mittareista, joista Suomessa on vahvaa osaamista.

Team Finland -matkalle osallistuvat Fortum Power and Heat, KPA Unicon, Marimatic, Parking Energy, Valmet Technologies, Wärtsilä Corporation, Lahden kaupunki, Espoo Marketing, LADEC ja VTT.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Mari Lankinen, puh. +358 40 7431887.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.