Myanmar (Burma): pakotteet

Viimeisin muutos

Neuvoston 11.12.2023 voimaan tulleella päätöksellä (YUTP) 2023/2788 lisätään neljä henkilöä ja kaksi yhteisöä neuvoston päätöksen 2013/184/YUTP liitteenä olevaan luetteloon. Neuvoston 11.12.2023 voimaan tulleella täytäntöönpanoasetuksella (EU) 2023/2789 lisätään neljä henkilöä ja kaksi yhteisöä neuvoston asetuksen (EU) N:o 401/2013 liitteessä IV olevaan luetteloon.

Rajoittavien toimenpiteiden kohteena oleville luonnollisille henkilöille, oikeushenkilöille, yhteisöille tai elimille kuuluvat taikka näiden omistuksessa, hallussa tai määräysvallassa olevat varat ja taloudelliset resurssit on jäädytettävä, minkä lisäksi on kiellettyä asettaa mitään varoja tai taloudellisia resursseja suoraan tai välillisesti näiden saataville tai hyödynnettäviksi. Nämä kiellot perustuvat asetuksen (EU) N:o 401/2013 4 a artiklaan. Lisäksi pakotteiden kohteena olevien henkilöiden maahantulo ja kauttakulku EU:ssa tulee estää.

Neuvoston päätös (YUTP) 2023/2788(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Neuvoston täytäntöönpanoasetus (EU) 2023/2789(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Tausta

Lue tämä tieto ennen kuin avaat linkit säädöksiin

Tällä hetkellä voimassa olevat pakotteet perustuvat neuvoston päätökseen 2013/184/YUTP(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja neuvoston asetukseen (EY) N:o 401/2013(Linkki toiselle web-sivustolle.) myöhemmin tehtyine muutoksineen.

Sisältö pääpiirteittäin

Vientirajoitukset

  • aseet (ja muut puolustustarvikkeet) sekä niihin liittyvät tarvikkeet
  • kaksikäyttötuotteet sotilaallisiin tarkoituksiin tai Myanmarin rajapoliisille
  • kansallisiin tukahduttamistoimiin soveltuvat välineet 
  • televiestinnän ja Internetin valvontaan tarkoitettu teknologia, ohjelmistot ja seuranta- ja kuuntelupalvelut
  • yllä mainittuihin tarvikkeisiin sekä sotilastoimintaan liittyvä tekninen apu ja tietyt palvelut (ml. välityspalvelut, rahoitus, rahoitustuki)

Varojen jäädyttäminen ja matkustusrajoitteet

  • vakavista ihmisoikeusloukkauksista, humanitaarisen avun toimituksen estämisestä sekä ihmisoikeusloukkausten tutkinnan estämisestä vastuullisten henkilöiden varojen jäädyttäminen ja matkustusrajoitteet