Ulkoministeri Soini Italiaan

Ulkoministeri Soini matkustaa Roomaan ja Vatikaaniin 19.-21. helmikuuta ja tapaa vierailullaan ulkoministerikollegansa. Tänä vuonna juhlitaan Suomen ja Italian välisten diplomaattisuhteiden 100. merkkivuotta.

Ulkoministeri Timo Soini tapaa Italian ulkoministeri Enzo Moavero Milanesin Roomassa. Keskustelujen aiheina on kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset EU-asiat kuten muuttoliike, monivuotiset rahoituskehykset sekä brexit. Ministerit käsittelevät myös Suomen käynnissä olevia puheenjohtajuuksia Arktisessa neuvostossa ja Euroopan neuvostossa sekä tulevaa EU-puheenjohtajuuskautta.

Lisäksi ministeri Soini tapaa parlamentin edustajainhuoneen ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan sekä italialaisparlamentaarikkoja.

Vatikaanissa ministeri Soini tapaa Pyhän istuimen ulkoministeri Paul Richard Gallagherin keskustellakseen rauhanvälityksestä ja muuttoliikkeestä. Rauhanvälitys on yksi ministeri Soinin painopisteistä ja myös uskonnollisten johtajien rooli dialogien edistämisessä on tärkeää. Ministeri Soini tekee Vatikaanissa myös kohteliaisuuskäynnin valtiosihteeri Pietro Parolinin luona.

Lisäksi Soini osallistuu Paavin kansalaisille avoimeen yleisistuntoon, jonka yhteydessä hänellä on mahdollisuus tervehtiä Paavi Fransiskusta.
Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi