Uusia suurlähettiläitä Suomen ulkomaanedustustoihin

Tasavallan presidentti on esittelyssään 1. huhtikuuta määrännyt kymmenen uutta suurlähettilästä.

Johanna Karanko

Ulkoasiainneuvos Johanna Karanko on määrätty Suomen Brasílian-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Brasiliaan Hongkongin-pääkonsulaatin päällikön tehtävistä. Muuta edustustokokemusta hänellä on Suomen YK-edustustosta New Yorkista, Pariisista, Genevestä ja Caracasista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1996.
 

Jouko Leinonen

Ulkoasiainneuvos Jouko Leinonen on määrätty Suomen
Brysselin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Belgiaan Brasílian suurlähetystön päällikön tehtävistä. Muuta edustustokokemusta hänellä on Pariisista, Brysselistä, Brasíliasta ja Abu Dhabista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1996.


 

 

Ilkka-Pekka Similä

Ulkoasiainneuvos Ilkka-Pekka Similä on määrätty Suomen Haagin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Alankomaihin ulkoministeriön kansainvälisen kaupan osaston osastopäällikön tehtävistä. Similä on toiminut suurlähettiläänä aiemmin Hanoissa ja Abu Dhabissa. Muuta edustustokokemusta hänellä on Genevestä, Kairosta ja Wienistä. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1989.
 

Antti Rytövuori

Ulkoasiainneuvos Antti Rytövuori on määrätty Suomen Liman-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.7.2022 lukien. Hän siirtyy Peruun Riadin-suurlähetystön päällikön tehtävästä. Rytövuori on aiemmin toiminut Rabatissa suurlähettiläänä. Muuta edustustokokemusta hänellä on Genevestä, Pekingistä ja Los Angelesista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1992.
  

Elina Kalkku

Ulkoasiainneuvos Elina Kalkku on määrätty New Yorkissa Yhdistyneissä kansakunnissa olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1.8.2022 lukien. Hän siirtyy New Yorkiin ulkoministeriön kehityspolitiikan alivaltiosihteerin tehtävistä. Edustustokokemusta hänellä on Suomen Nato-erityisedustustosta Brysselistä ja YK-edustustosta New Yorkista sekä Madridista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1983.


 

Matti Nissinen

Ulkoasiainneuvos Matti Nissinen on määrätty Suomen Pristinan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Kosovoon EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikön tehtävistä. Edustustokokemusta hänellä on Genevestä, Ljubljanasta ja EU-edustustosta Brysselissä. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 2005.
 

Anu-Eerika Viljanen

Ulkoasiainneuvos Anu-Eerika Viljanen on määrätty Suomen Riadin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.8.2022 lukien. Hän siirtyy Saudi-Arabiaan Suomen Pariisin-suurlähetystöstä. Muuta edustustokokemusta hänellä on Rabatista, Brysselistä ja Strasbourgista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 2001.
 

Anne Saloranta

Ulkoasiainneuvos Anne Saloranta on määrätty Suomen Riian-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Latviaan ulkoministeriön kansainvälisistä rekrytoinneista vastaavan suurlähettilään tehtävästä. Saloranta on aiemmin toiminut suurlähettiläänä Namibiassa. Muuta edustustokokemusta hänellä on YK-edustustosta New Yorkista ja Budapestista sekä Afrikan kehityspankissa Tunisissa. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1997.

 

Tanja Jääskeläinen

Ulkoasiainneuvos Tanja Jääskeläinen on määrätty Suomen Tokion-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Hän siirtyy Japaniin ulkoministeriön poliittisen osaston apulaisosastopäällikön tehtävästä. Jääskeläinen on aiemmin toiminut suurlähettiläänä Tunisiassa. Muuta edustustokokemusta hänellä on Lontoosta, Damaskoksesta ja Budapestista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1995.

 

Teemu Sepponen

Ulkoasiainneuvos Teemu Sepponen on määrätty Suomen Tunisin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022. Hän siirtyy Tunisiaan ulkoministeriön vientivalvontayksikön päällikön tehtävästä. Edustustokokemusta hänellä on Suomen EU-edustustosta Brysselissä (kaksi komennusta), Genevestä ja Pariisista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1999.

Lisätietoja

Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 535 0038

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi