Webinaari: Naisten ja tyttöjen oikeudet ja taloudellinen voimaantuminen - teknologian ja innovaatioiden rooli pandemian jälkeen

Suomen ja Kanadan ministerit sekä UN Women etsivät 18.5. järjestettävässä, kaikille avoimessa webinaarissa keinoja turvata naisten ja tyttöjen asema koronapandemian jälkeisessä jälleenrakennuksessa.

Koronapandemia on tuonut haasteita kaikille, mutta erityisen paljon naisille. Naisten taloudellinen voimaantuminen on kuitenkin edellytys kestävälle kriisistä toipumiselle. Miten turvata naisten ja tyttöjen oikeudet ja taloudelliset mahdollisuudet jälleenrakennuksen aikana?

Suomi ja Kanada tukevat vahvasti naisten asemaa kaikkialla maailmassa. Naisilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet hyötyä teknologian ja innovaatioiden tarjoamista mahdollisuuksista, mitä edistää erityisesti naisyrittäjyyden ja tyttöjen koulutuksen tukeminen. Myös akateemisella tutkimustyöllä on tärkeä rooli naisten ja tyttöjen aseman parantamisessa.

Suomen Ottawan-suurlähetystö järjestää yhdessä Ottawan yliopiston ja Kanadan ulkoministeriön kanssa tiistaina 18.5.2021 klo 16.00–17.15 webinaarin “Advancing Women and Girls’ rights: Harnessing Technology and Innovation in Support of the Economic Empowerment of Women in the Wake of the Pandemic”.

Tilaisuuden avaavat Roy Eriksson, Suomen suurlähettiläs Ottawassa, sekä Jacques Frémont, Ottawan yliopiston rehtori ja varakansleri. Panelisteina ovat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Kanadan kehitysministeri Karina Gould ja UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka. Mukana ovat lisäksi mm. Mimmit koodaa -ohjelman perustaja Milja Köpsi sekä professori Barbara Orser Ottawan yliopistosta. Moderaattorina toimii Martine Lagacé, Ottawan yliopiston tutkimustyön apulaisjohtaja.

Maksuton webinaari järjestetään englanniksi ja se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja ilmoittautumislinkki löytyvät alta.