Ansökningstiden har gått ut för statsunderstöd för organisationsverksamhet gällande utrikes- och säkerhetspolitiska riktlinjer och internationella förbindelser

Ansökningstiden för statsunderstöd för frivilligorganisationers verksamhet gällande Finlands utrikes- och säkerhetspolitiska riktlinjer samt internationella förbindelser upphörde den 18 november 2016. Inom utsatt tid lämnades 16 ansökningar in.

I ansökningsomgången deltog finländska och internationella frivilligorganisationer som är verksamma inom utrikes- och säkerhetspolitikens område. Ansökningarna behandlas nu vid utrikesministeriet.

Behandlingen räcker cirka två månader. Alla som sökt informeras om besluten så snart som möjligt.

Syftet med bidraget, som beviljas ur moment 249050 (Vissa statsunderstöd) i statsbudgeten för 2017, är att stödja organisationers verksamhet inom utrikesministeriets verksamhetsområde. Tyngdpunkten för året 2017 ligger på regelbaserat internationellt samarbete, konfliktförebyggande och fredsmedling, mänskliga rättigheter och demokrati i utrikes- och säkerhetspolitiken samt ett omfattande transatlantiskt samarbete.