Valtionavustus kansainvälisen ympäristöoikeuden ja -diplomatian täydennyskoulutuksen järjestämistä varten – haku vuosille 2014 ja 2015

Valtionavustus kansainvälisen ympäristöoikeuden ja -diplomatian täydennyskoulutuksen järjestämistä varten vuosille 2014 ja 2015 on haettavissa. Hakuaika päättyy 14. maaliskuuta 2014.

Ulkoasiainministeriö myöntää harkinnanvaraista valtionavustusta kansainvälisen ympäristöoikeuden ja -diplomatian täydennyskoulutuksen järjestämistä varten. Tarkoitukseen on varattu alustavasti yhteensä 180 000 euroa siten, että vuonna 2014 syntyvien kulujen kattamiseksi voidaan myöntää korkeintaan 90 000 euroa ja vuonna 2015 syntyvien kulujen kattamiseksi niin ikään korkeintaan 90 000 euroa.

Avustus on tarkoitettu Suomessa tai ulkomailla tapahtuvan kansainvälisen ympäristöoikeuden ja -diplomatian kurssimuotoisen täydennyskoulutuksen järjestämistä varten. Avustusta myönnetään koulutukseen, joka on suunnattu ympäristösopimusneuvotteluissa mukana oleville kansainvälisille neuvottelijoille (esim. virkamiehet, kansalaisjärjestöjen edustajat ja tutkijat) siten, että se lisää vuorovaikutusta kehitys- ja teollisuusmaista tulevien neuvottelijoiden samoin kuin tutkijoiden ja kansalaisjärjestöjen välillä.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että koulutus tukee erityisesti kehitysmaiden kapasiteetin vahvistamista, jotta kehitysmaat voivat osallistua täysipainoisesti ympäristösopimuksia koskeviin neuvotteluihin sekä toteuttaa sopimuksissa tehdyt sitoumukset ja osallistua sopimusten toimeenpanoa koskevaan päätöksentekoon, seurantaan ja arviointiin. Näin ollen avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että vähintään puolet koulutukseen osallistuvista on kehitysmaista.

Avustusta myönnetään korkeakoululle tai muulle täydennyskoulutusta järjestävälle yhteisölle. Avustus  on korkeintaan 180 000 euroa ja se myönnetään yhdelle järjestävälle taholle kaksivuotisena hankkeena. Avustuksella saa kattaa korkeintaan 80 prosenttia avustettavan koulutuksen kokonaiskustannuksista. Avustuksen hakijan tulee hakemuksessaan osoittaa, miten sen on tarkoitus rahoittaa jäljelle jäävä osuus kokonaiskustannuksista.

Ulkoasiainministeriö painottaa avustusta myöntäessään erityisesti seuraavia seikkoja:

  • Hakijan yleinen asiantuntemus ympäristöoikeuden ja -diplomatian alalta.
  • Hakijan aikaisempi kokemus ympäristöoikeuden ja -diplomatian täydennyskoulutuksen järjestämisestä Suomessa ja/tai ulkomailla (ml. vähintään kahden vastuuhenkilön CV; minimivaatimuksena vastuuhenkilöiden osalta tohtorin arvo).
  • Koulutuksen sekä sen kohderyhmän, tavoitteiden ja toteuttamiskeinojen mahdollisimman selkeä määrittely.
  • Koulutussuunnitelman lähestymistapa keskeisimpien kansainvälisten sopimusten rakenteeseen, neuvottelumekanismeihin sekä olennaisimpien sopimusten rakennetekijöihin ja sisältö-kysymyksiin.
  • Ehdotukset koulutuksen teemoiksi vuosille 2014 ja 2015.
  • Kohderyhmän suuruus (tavoite 25–35 osallistujaa per vuosi, joista vähintään puolet kehitysmaista) ml. keinot kehitysmaiden osanottajien tavoittamiseksi ja kurssin markkinoimiseksi kehitysmaissa.
  • Suunnitelma yhteistyöksi ulkoasiainministeriön kanssa kurssin toteutuksen eri vaiheiden aikana (ml. vuosittaisen erityisteeman valinta).

Avustusta haetaan kirjallisesti. Hakemuksen tulee sisältää vapaamuotoinen kuvaus järjestettäväksi suunnitellusta koulutuksesta vuosille 2014 ja 2015 sekä alustava arvio hankkeen kokonaiskustannuksista kululajeittain eriteltynä vuosille 2014 ja 2015. Lisäksi hakemuksen tulee sisältää selvitys hakijan nimenkirjoitukseen oikeutetuista henkilöistä (kaupparekisteri tai muu vastaava) ja tieto siitä, miten hakijan on tarkoitus rahoittaa se osa koulutuksen kokonaiskustannuksista, johon avustusta ei ulkoasiainministeriöltä haeta. Myös täydennyskoulutuksen vastuuhenkilöiden CV:t (vähintään kaksi henkilöä) tulee olla hakemuksessa mukana.

Hakemus liitteineen tulee osoittaa ulkoasiainministeriölle ja toimittaa 14. maaliskuuta 2014 klo 16.00 mennessä sekä postitse alla mainittuun toimitusosoitteeseen (kuoreen merkintä "kansainvälisen ympäristöoikeuden ja -diplomatian täydennyskoulutus") että sähköpostitse Yamina Guerfi etunimi.sukunimi@formin.fi ja keo-60@formin.fi. Määräajan jälkeen saapunutta hakemusta ei käsitellä.

Ulkoasiainministeriön toimitusosoite:

Ulkoasiainministeriö
Kehityspoliittisen osaston kirjaamo
Yamina Guerfi / KEO-60
PL 402
00023 Valtioneuvosto
(käyntiosoite Katajanokanlaituri 3, 00160 Helsinki)




Hakemusten käsittely ministeriössä kestää noin kolme viikkoa. Haun tuloksesta ilmoitetaan suoraan hakijoille sähköpostitse.

Avustuksen myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön seurannassa noudatetaan muun muassa valtionavustuslakia (688/2001). Avustuksen myöntämistä koskeva päätös sisältää tarkemmat avustuksen maksamiseen, käyttöön ja käytön seurantaan sovellettavat ehdot.

Lisätietoja hakumenettelystä, avustuksen myöntämisen edellytyksistä sekä avustukseen sovellettavista ehdoista antaa Yamina Guerfi, ulkoasiainministeriön kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikkö, puh. 050 4363 879, sähköposti etunimi.sukunimi@formin.fi tai keo-60@formin.fi.

ympäristö