Statsunderstöd för medborgarorganisationernas Europainformation 2014

Eurooppa-päivän viettoa Kampissa, kuva: Eurooppatiedotus

Nu kan medborgarorganisationer ansöka om statsunderstöd för Europainformation, som delas ut av utrikesministeriet. Understödet beviljas förutsatt att riksdagen anvisar medel för ändamålet i statsbudgeten för 2014.

I budgetpropositionen för 2014 föreslås 583 000 euro för understödet. Av denna summa reserveras 100 000 euro till information i anslutning till valet av Finlands företrädare i Europaparlamentet. Syftet med understödet är att öka kunskapen om den Europeiska unionen, och nästa år särskilt informationsverksamhet i anslutning till Europaparlamentsvalet, i Finland.  År 2014 prioriteras, förutom Europaparlamentsvalet, basfakta om den Europeiska unionens verksamhet, ekonomiska frågor och den sociala dimensionen.

Vid beviljandet, utbetalningen, användningen och övervakningen av statsunderstödet tillämpas statsunderstödslagen (688/2001).

Ansökan ska innehålla en beskrivning av verksamheten eller projektet, en kostnadsberäkning, en finansieringsplan och uppgifter om de organisationer som deltar i verksamheten. Ansökan lämnas in till utrikesministeriet (Utrikesministeriet, Registratorskontoret, PB 176, 00023 Statsrådet) senast den 9 december 2013 kl. 16.15.

Blanketterna och anvisningarna:

Ansökan_2014 (avautuu uuteen ikkunaan)

Projektplan_2014 (avautuu uuteen ikkunaan)

Ansökningasförfaranden (avautuu uuteen ikkunaan)

Du kan också begära blanketter och anvisningar per e-post från Europainformationen på adressen VKO-30@formin.fi.