Uutta rahoitusta Afrikan EEP-ohjelmaan

Uutta rahoitusta Afrikan EEP-ohjelmaan

Eteläisen ja itäisen Afrikan energiakumppanuusohjelma EEP (Energy and Environment Partnership) on avannut uuden rahoituskierroksen.

EEP-ohjelman kautta tuetaan puhtaan energian käyttöä edistävää liiketoimintaa kumppanimaissa. Tähän mennessä tukea on myönnetty noin 60 miljoonaa euroa yli 200 hankkeeseen.

Mobisol, Mobisol

Hankkeita rahoitetaan tulosperustaisesti. Hakemuksista on käytävä ilmi, että noin kahden vuoden tukijakson jälkeen liiketoiminnalla on edellytykset jatkua ilman tukea.

Tuki on suunnattu erityisesti yksityissektorille, mutta myös järjestöt ja tutkimuslaitokset voivat osallistua hakuun. Keskeisimmät kehitystavoitteet ovat energian saatavuuden parantaminen, köyhyyden vähentäminen ja työpaikkojen luonti.

Haku on jaettu kahteen osuuteen: CfP12 ja CFP13. Näistä CfP12 keskittyy kaupallistamisen alkuvaiheeseen ja siihen myönnettävä tuki on 100 000-300 000 euroa, CfP13-tuki on tarkoitettu liiketoiminnan laajentamiseen ja sen suuruus on 200 000-1 miljoonaa euroa.

Ohjelmassa on mukana 13 kumppanimaata: Botswana, Burundi, Kenia, Lesotho, Mosambik, Namibia, Ruanda, Seychellit, Etelä-Afrikka, Swazimaa, Tansania, Uganda ja Sambia.

Hakuaika päättyy 25.4.

http://eepafrica.org/how-to-apply/12th-and-13th-calls-for-proposals/.