Uusia suurlähettiläitä

Tasavallan presidentti on esittelyssään 8. helmikuuta määrännyt seuraavat uudet suurlähettiläät.

Ulkoasiainneuvos Marja Joenusva on määrätty Algerissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien. Hän siirtyy Algeriaan apulaisprotokollapäällikön tehtävistä. Edustustokokemusta hänellä on Brysselistä, Pariisista ja Pekingistä. Shanghaissa Joenusva on toiminut pääkonsulina. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1987.

Ulkoasiainneuvos Markku Keinänen on määrätty Lontoossa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien. Keinänen siirtyy Lontooseen alivaltiosihteerin (taloudelliset ulkosuhteet) tehtävistä. Edustustokokemusta hänellä on Madridista, Brysselistä ja Lontoosta. Keinänen on toiminut suurlähettiläänä Madridissa. Ministeriön palvelukseen Keinänen on tullut vuonna 1989.

Ulkoasiainneuvos Mika Koskinen on määrätty New Yorkissa olevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1.7.2019 lukien. Koskinen siirtyy tehtävään Limasta, jossa hän ollut edustuston päällikkönä vuodesta 2015. Muuta edustustokokemusta Koskisella on Madridista, Dublinista, Pariisista ja Haagista. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1995.

Ulkoasiainneuvos Päivi Laine on määrätty Kiovassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien. Laine siirtyy Kiovaan Irakin kiertävän suurlähettilään tehtävästä. Laine on työskennellyt edustuston päällikön sijaisena Moskovassa, Varsovassa ja Riiassa sekä lisäksi Lontoon suurlähetystössä. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1995.

Ulkoasiainneuvos Jukka Pietikäinen on määrätty Limassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.7.2019 lukien. Pietikäinen siirtyy Limaan Karibian kiertävän suurlähettilään tehtävästä. Edustustokokemusta hänellä on Wienistä, Santa Fé de Bogotásta, Bernistä, Madridista ja Mexicosta. Hän on toiminut edustuston päällikkönä Buenos Airesissa ja New Yorkissa. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1984.

Ulkoasiainneuvos Anne Sipiläinen on määrätty Berliinissä olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien. Sipiläinen siirtyy Berliiniin alivaltiosihteerin (ulko- ja turvallisuuspolitiikka) tehtävästä. Sitä ennen hän toimi kehitysyhteistyöstä ja kehityspolitiikasta vastaavana alivaltiosihteerinä. Edustustokokemusta hänellä on suurlähettilään tehtävästä Suomen EU-edustustossa Brysselissä, jossa hän oli Suomen edustaja EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komiteassa sekä Wienistä ja Berliinistä. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1987.

Ulkoasiainneuvos Kirsi Vanamo-Santacruz on määrätty Buenos Airesissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.7.2019 lukien. Vanamo-Santacruz siirtyy Buenos Airesiin Pariisin edustuston päällikön sijaisen tehtävästä, jossa hän on ollut vuodesta 2015. Edustustokokemusta hänellä on Lissabonista, Jakartasta, Ankarasta ja Pariisin pysyvästä OECD-/UNESCO -edustustosta. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1996. 

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi suurlähettiläs Pekka Orpanan Mikronesiaan ja Palauhun.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413