Nya chefsutnämningar vid utrikesministeriet

Vid sitt sammanträde den 25 april beslutade statsrådet att föreslå att republikens president utnämner följande nya chefer:

Markku Keinänen Utrikesrådet Markku Keinänen utnämns till avdelningschef för utrikesministeriets avdelning för externa ekonomiska relationer för perioden 1 juni 2013–31 augusti 2017.

Keinänen är för närvarande chef för Finlands ambassad i Madrid. Han har tidigare tjänstgjort inom utrikesförvaltningen vid ambassaden i London, vid Finlands EU-representation i Bryssel och vid ambassaden i Madrid.

Vid utrikesministeriet har Keinänen varit chef för EU-enheten vid Europaavdelningen och innehaft olika uppdrag vid den handelspolitiska och den utvecklingspolitiska avdelningen.

Åren 2000–2004 arbetade Keinänen för EU-sekretariatet vid statsrådets kansli.

Keinänen började arbeta vid utrikesministeriet 1986.

Timo Kantola Utrikesrådet Timo Kantola utnämns till biträdande avdelningschef för den politiska avdelningen för perioden 1 september 2013–31 augusti 2017.

Kantola är för närvarande chef för Finlands ständiga representation vid OSSE i Wien. Inom utrikesförvaltningen har han tidigare arbetat vid Finlands ständiga representation vid EU i Bryssel, vid ambassaden i Ankara och vid Finlands ständiga representationer i Geneve och Wien.

Vid utrikesministeriet har Kantola arbetat vid den politiska avdelningen i olika uppdrag, vid enheten för södra Afrika och vid den handelspolitiska avdelningen.

Kantola inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1988.

Juha Ottman Utrikesrådet Juha Ottman utnämns till biträdande avdelningschef för Europaavdelningen för perioden 1 september 2013–31 augusti 2017.

Ottman är för närvarande chef för Finlands ambassad i Zagreb. Tidigare har han tjänstgjort vid Finlands ambassad i Belgrad och vid Finlands ständiga representation vid EU i Bryssel.

Vid utrikesministeriet har Ottman arbetat vid den handelspolitiska avdelningen och innehaft olika uppdrag vid Europaavdelningen.

Ottman inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1996.

För mera information: chefen för personalförvaltningen Vesa Lehtonen, tfn 09 1605 5401