Uusia edustuston päälliköitä Natoon ja Rabatiin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 29. maaliskuuta määrännyt uusia päälliköitä Natoon ja Rabattiin.

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Klaus Korhosen Brysselissä Pohjois-Atlantin liitossa olevan erityisedustuston päällikön tehtävään 1.6.2019 lukien.

Korhonen siirtyy Brysseliin ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksiköstä. Aiemmin Korhonen on toiminut asevalvontasuurlähettiläänä ja edustustokokemusta hänellä on päällikkönä Haagista. Hän toimi kansainvälisen asekauppasopimuksen (ATT) puheenjohtajana vuosina 2016-2017.

Ulkoministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1987. Koulutukseltaan Korhonen on valtiotieteen maisteri.

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pekka Hyvösen Rabatissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.8.2019 lukien. Hyvönen siirtyy Rabatiin muuttoliikkeiden johtavan asiantuntijan tehtävästä ulkoministeriön Eurooppa-osastolta.

Tätä ennen Hyvönen on toiminut Suomen pysyvänä edustajana Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja suurlähettiläänä Hanoissa. Edustustokokemusta hänellä on myös Canberrasta, Teheranista ja Pariisista.

Ulkoministeriössä Hyvönen on toiminut oikeudellisella, poliittisella ja Aasian ja Amerikan osastoilla sekä konsulipäällikkönä vuosina 2000-2007.

Ulkoministeriön palvelukseen Hyvönen on tullut vuonna 1986. Koulutukseltaan Hyvönen on oikeustieteen kandidaatti.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Tulokas Pirjo, puh. 029 535 1413