Nya biträdande avdelningschefer

Statsrådet utnämnde den 10 augusti 2017 fem biträdande avdelningschefer.

 Till uppgifterna utnämns från och med den 1 september 2017:

  • utrikesrådet Sannamaaria Vanamo för utrikesministeriets östavdelning till och med 31 augusti 2021
  • överinspektör Riitta-Liisa Oksanen för utvecklingspolitiska avdelningen till och med den 31 augusti 2012
  • biträdande avdelningschef, utrikesrådet Eija Rotinen fortsätter på avdelningen för Asien och Amerika till och med den 31 augusti 2019
  • biträdande avdelningschef, utrikesrådet Juha Ottman fortsätter på Europaavdelningen till och den 31 augusti 2019
  • biträdande avdelningschef, utrikesrådet Timo Kantola fortsätter på politiska avdelningen till och med 31 augusti 2019

Sannamaaria Vanamo blir biträdande avdelningschef och lämnar sin tjänst som chef för avdelningen för vapenkontroll.  Hon har arbetat i olika uppgifter på ministeriet, bland annat på politiska avdelningen och östavdelningen.

Hon har erfarenhet av ambassadarbete från Washington där hon ansvarade för de yttre ekonomiska relationerna, för det arktiska samarbete och för energi- och klimatpolitiken.Hon har arbetat också på ambassaden i Moskva och EU-representationen i Bryssel.

Vanamo började på utrikesministeriet 2000.

Riitta Oksanen, som blir biträdande avdelningschef för utvecklingspolitiska avdelningen, arbetar just nu som rådgivare på enheten för utvärdering av utvecklingssamarbetet. Hon har också arbetat som enhetschef för enheten för utvecklingspolitik.

Hon har erfarenhet av ambassadarbete från EU-representationen i Bryssel. Innan hon började på utrikesministeriet arbetade hon i företagsledningen på FTP International Oy.