Uusi edustuston päällikkö Euroopan unionissa olevaan pysyvään edustustoon ja valtuutus toimia Azerbaidžanissa

Uusi edustuston päällikkö Euroopan unionissa olevaan pysyvään edustustoon ja valtuutus toimia Azerbaidžanissa

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 27. marraskuuta määrännyt uuden suurlähettilään Euroopan unionissa olevaan pysyvään edustustoon ja valtuutuksen Azerbaidžaniin.

Kuvassa Markku Keinänen
Markku Keinänen
Kuva: Petri Krook

Tasavallan presidentti määräsi Lontoon suurlähetystön päällikön, ulkoasiainneuvos Markku Keinäsen Brysselissä Euroopan unionissa olevan pysyvän edustuston päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien.

Keinänen siirtyy Brysseliin Lontoon edustuston päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2019. Tätä ennen hän hoiti alivaltiosihteerin tehtäviä (taloudelliset ulkosuhteet) vuosina 2017-2019 ulkoministeriössä. Keinänen työskenteli osastopäällikkönä taloudellisten ulkosuhteiden osastolla vuosina 2013-2017. 

Keinänen on ollut suurlähettiläänä Madridissa vuosina 2009-2013. Muuta edustustokokemusta hänellä on Lontoosta, Brysselistä ja Madridista.

Ministeriön palvelukseen Keinänen on tullut vuonna 1989. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Lisäksi tasavallan presidentti valtuutti ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään, ulkoasiainneuvos Kirsti Narisen toimimaan myös Azerbaidžanissa.

Lisätietoja:

Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038