Nya ambassadörer till Danmark och Tunisien

Den 19 april utnämnde republikens president följande nya ambassadörer:

Anne-Marie Nyroos Utrikesrådet Ann-Marie Nyroos till chef för Finlands ambassad i Köpenhamn, Danmark från och med den 1 september 2013.

För närvarande arbetar Nyroos som ambassadör för mänskliga rättigheter vid utrikesministeriet. Hon har tidigare arbetat vid den politiska enheten med olika uppdrag, senast som enhetschef vid enheten för mänskliga rättigheter. Nyroos har också arbetat vid den handelspolitiska avdelningen och avdelningen för utvecklingssamarbete.

Mellan åren 2010 och 2012 var Nyroos republikens presidents utrikespolitiska rådgivare.

Nyroos har varit ambassadör vid Finlands ambassad i Zagreb och vid Finlands ständiga representation vid Europarådet i Strasbourg. Nyroos har också arbetat vid Finlands ständiga representation vid OECD i Paris och vid Finlands ambassad i Mexico City.

Nyroos började arbeta vid utrikesministeriet år 1983.

Tanja Jääskeläinen Utrikesrådet Tanja Jääskeläinen till chef för Finlands ambassad i Tunis, Tunisien från och med den 19 augusti 2013.

Jääskeläinen flyttar till Tunisien från Finlands ambassad i London, där hon har arbetat som minister sedan 2009. Hon har också tjänstgjort vid Finlands ambassader i Damaskus och i Budapest.

Vid utrikesministeriet har Jääskeläinen arbetat vid den handelspolitiska avdelningen och rättsavdelningen samt vid den politiska avdelningen som biträdande Europakorrespondent. Åren 2007–2009 var hon utrikesministerns diplomatiska rådgivare.

Jääskeläinen inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet år 1995.

Därtill ackrediterade republikens president chefen för Finlands ambassad i Pretoria, ambassadör Petri Salo, att representera Finland i Botswana.

För mera information: chefen för personalförvaltningen Vesa Lehtonen, tfn 0295 351 439