Nya ambassadörer till Indonesien och Tjeckien

Päivi Hiltunen-Toivio. Kuva: UM

Den 28 mars utnämnde republikens president följande nya beskickningschefer:

Utrikesrådet Päivi Hiltunen-Toivio till chef för Finlands ambassad i Jakarta, Indonesien, från och med den 15 augusti 2014.

För närvarande är Hiltunen-Toivio Finlands ambassadör i Prag i Tjeckien. Hon har också tjänstgjort som Finlands generalkonsul i Shanghai samt i olika uppgifter vid Finlands ambassad i Paris och vid EU-representationen i Bryssel.

I Finland har Hiltunen-Toivio tjänstgjort inom olika uppgifter i anslutning till EU, såsom biträdande generalsekreterare för EU-ordförandeskapssekretariatet, som chef för enheten för EU:s utvidgning vid Europaavdelningen och vid statsrådets kansli som specialsakkunnig i EU-ärenden. Hiltunen-Toivio har även erfarenhet från utrikesministeriets politiska, handelspolitiska  och juridiska avdelningar samt från protokollavdelningen.

Hiltunen-Toivio inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1979. 
Helena Tuuri. Kuva: UM

Utrikesrådet Helena Tuuri till chef för Finlands ambassad i Prag i Tjeckien från och med den 15 augusti 2014.

Tuuri övergår till Prag från utrikesministeriets enhet för Mellanöstern och Nordafrika vid avdelningen för Afrika och Mellanöstern där hon har varit chef sedan år 2008. Hon har också erfarenhet från ministeriets handelspolitiska och juridiska avdelningar samt från Europaavdelningen och avdelningen för utvecklingssamarbete.

Tuuri har även arbetat vid statsrådets kansli som biträdande chef för EU-sekretariatet och som statsministerns EU-rådgivare samt som utskottsråd vid riksdagens stora utskott.

Av Finlands utrikesbeskickningar har Tuuri arbetat vid ambassaderna i Paris och vid EU-representationen i Bryssel.

Tuuri inledde sin diplomatkarriär vid utrikesministeriet 1987. 

För mera information: chefen för personalförvaltningen Vesa Lehtonen, tfn 0295 351 439