Uudet suurlähettiläät Brasiliaan, Unkariin ja Tšekkiin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 20. huhtikuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Jouko Leinosen suurlähettilääksi Brasiliaan, Markku Virrin Unkariin ja Jukka Pesolan Tšekkiin. He aloittavat uusissa tehtävissään 1.9.2018.

Jouko Leinonen siirtyy Brasíliaan Eteläisen ja Läntisen Afrikan yksikön päällikön tehtävästä.

Hän on aiemmin toiminut suurlähettilään sijaisena Pariisissa, Brasíliassa ja Abu Dhabissa sekä mm. kauppapoliittisissa tehtävissä EU-edustustossa Brysselissä.

Ministeriössä Leinonen on työskennellyt Afrikan ja Lähi-idän osaston lisäksi myös kehityspoliittisella osastolla ja EU-sihteeristössä.

Leinonen on diplomi-insinööri ja valtiotieteiden maisteri ja tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1996.

Budapestiin suurlähettilääksi siirtyvä Markku Virri on parhaillaan Suomen suurlähettiläs Brasiliassa.

Hän on työskennellyt suurlähettilään sijaisena Ottawassa ja muissa tehtävissä suurlähetystöissä Haagissa, Lontoossa ja Brasíliassa.

Ulkoministeriössä Virri on työskennellyt asevalvontayksikön päällikkönä ja muissa tehtävissä poliittisella, kauppapoliittisella, kehityspoliittisella ja Amerikan ja Aasian osastolla.

Virri on valtiotieteiden maisteri ja tullut ministeriön palvelukseen vuonna 1991.

Jukka Pesola siirtyy Prahaan johtavan asiantuntijan tehtävästä Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksiköstä.

Ennen tätä tehtävää Pesola työskenteli kauppapolitiikan yksikön päällikkönä 2013-2017 ja kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikön päällikkönä 2010-2013.

Hän on työskennellyt myös muissa tehtävissä kauppapoliittisella osastolla. Ulkomailla Pesola on työskennellyt  pysyvässä edustustossa Genevessä, YK-edustustossa New Yorkissa ja suurlähetystössä Moskovassa.

Pesola on hallintotieteiden maisteri, tullut ministeriön palvelukseen vuonna 1991 ja kansainvälisten asioiden kurssin kautta diplomaattiuralle 1995.

Lisätietoa: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413.