Uudet suurlähettiläät Kuala Lumpuriin ja Bangkokiin

Uudet suurlähettiläät Kuala Lumpuriin ja Bangkokiin

Tasavallan presidentti määräsi istunnossaan 26. kesäkuuta Sami Leinon Kuala Lumpurissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään ja Jyri Järviahon Bangkokissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9. 2020 alkaen.

Ulkoasiainneuvos (alkaen 1.9) Sami Leino siirtyy tehtävään ministeriön Itäisen Aasian ja Oseanian yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2014.  Tätä ennen hän toimi Kiinasta ja Itä-Aasiasta vastaavan tiimin vetäjänä 2012-2014.  Ministeriössä Leino on lisäksi palvellut poliittisella ja oikeudellisella osastolla sekä valtiosihteerin virkamiessihteerinä.

Aiempaa edustustokokemusta Leinolla on Moskovan ja Haagin suurlähetystöistä sekä Nato-edustustosta Brysselistä ja Etyj-edustustosta Wienistä. Leino on lisäksi toiminut siviilikriisinhallintatehtävissä Bosnia ja Hertsegovinassa.

Leino on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1999 ja on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti.

Ulkoasiainneuvos (alkaen 1.9) Jyri Järviaho siirtyy Bangkokin-edustuston päälliköksi ulkoministeriön henkilöstöjohtajan tehtävästä. Aikaisemmin Järviaho on työskennellyt ministeriössä mm. henkilöstöyksikön päällikkönä, henkilöstösuunnittelupäällikkönä sekä eri tehtävissä mm. Amerikan ja Aasian osastolla.

Edustustokokemusta Järviaholla on mm. Belgradista ja Riikasta, joissa hän on toiminut edustuston päällikön sijaisena. Hän on toiminut myös Genevessä asevalvonnasta ja aseriisunnasta vastaavana virkamiehenä.

Ulkoministeriön palvelukseen Järviaho on tullut vuonna 1999. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Lisätietoja: hallintojohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413