Uudet suurlähettiläät Ateenaan ja Vilnaan

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 17. huhtikuuta määrännyt uudet suurlähettiläät Ateenaan ja Vilnaan.

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Jari Gustafssonin Ateenassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2020 lukien.

Gustafsson siirtyy Ateenaan työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön tehtävästä. Tätä ennen hän oli suurlähettiläänä Pekingissä vuosina 2013-2015 ja Tokiossa vuosina 2009-2013. Ennen näitä edustuston päällikön tehtäviä hän työskenteli Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n johtokunnassa Lontoossa. Muuta edustustokokemusta hänellä on Pariisista Suomen OECD-edustustosta.

Gustafssonilla on myös yli 10 vuoden kokemus ulkomaankauppaan liittyvistä tehtävissä kauppa- ja teollisuusministeriössä.

Ulkoasiainhallinnon palvelukseen Gustafsson on tullut ensimmäisen kerran vuonna 1995. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Arja Makkosen Vilnassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2020 lukien.

Makkonen siirtyy tehtävään Etelä-Kaukasian kiertävän suurlähettilään tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2016. Hän toiminut edustuston päällikkönä myös Kiovan suurlähetystössä sekä edustuston päällikön sijaisena Moskovassa ja Varsovassa. Lisäksi hänellä on edustustokokemusta Pariisista, Kuala Lumpurista ja Brysselistä.

Ulkoministeriön palvelukseen Makkonen on tullut vuonna 1989. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Jyri Järviaho, puh. 0295 351 449