Nya beskickningschefer i Teheran, Windhoek och Ramallah, ny representant till OSSE

Vid sin föredragning den 5 maj förordnade republikens president utrikesrådet Keijo Norvanto till chef för ambassaden i Teheran, utrikesrådet Pirkko-Liisa Kyöstilä till chef för ambassaden i Windhoek och utrikesrådet Anna-Kaisa Heikkinen till chef för förbindelsekontoret i Ramallah från och med den 1 september 2017. Republikens president befullmäktigade också utrikesrådet Päivi Laivola de Rosière att representera Finland i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) i Wien från och med den 1 juni 2017.

Keijo Norvanto övergår till ambassaden i Teheran från utrikesministeriets kommunikationsavdelning där han varit biträdande avdelningschef sedan 2014 och före det chef för enheten för aktualitetskommunikation.

Han har tjänstgjort vid ministeriets avdelning för Amerika och Asien, som utrikesministerns tjänstemannasekreterare, vid Europaavdelningen och östlinjen.

I utrikesrepresentationen har Norvanto tjänstgjort vid ambassaderna i New Delhi, London och Riad.

Norvanto är politices magister och har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1997.

Pirkko-Liisa Kyöstilä övergår till Windhoek från förbindelsekontoret i Ramallah där hon varit ambassadör sedan 2014.

Hon har innehaft flera olika uppdrag vid utrikesministeriet, bland annat som chef för enheten för frivilligorganisationer vid den utvecklingspolitiska avdelningen.

Kyöstilä har tjänstgjort som chargé d’affaires i Kathmandu, i olika uppdrag vid Finlands OECD-representation och vid ambassaderna i Rom och Dar es Salaam.

Kyöstilä är ekonomie kandidat och har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1987.

Anna-Kaisa Heikkinen övergår till förbindelsekontoret i Ramallah från uppdraget som statsministerns specialmedarbetare med ansvar för internationella ärenden, som hon innehaft sedan 2014.

Hon har tidigare tjänstgjort bland annat vid utrikesministeriets östavdelning, kommunikations- och kulturavdelning, utvecklingspolitiska avdelning och administrationsavdelning.

I utrikesrepresentationen har Heikkilä tjänstgjort i New Delhi, Moskva och Petrozavodsk.

Heikkinen är magister i samhällsvetenskaper och har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 2003.

Päivi Laivola de Rosière har tjänstgjort som chef för enheten för sydöstra Europa sedan 2012.

Hon har också arbetat vid den politiska avdelningen, administrationsavdelningen och den handelspolitiska avdelningen. I utrikesrepresentationen har hon tjänstgjort vid ambassaderna i Paris, Tokyo och Bryssel samt vid OSSE-representationen i Wien.

Laivola de Rosière är ekonomie magister och har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1986.

Republikens president befullmäktigade också chefen för Finlands ambassad i Kairo, ambassadör Laura Kansikas-Debraise, att företräda Finland i Sudan.

Ytterligare information: Pirjo Tulokas, personaldirektör, tfn 0295 351 413.