Uudet edustuston päälliköt Ankaraan ja São Pauloon sekä kiertävä suurlähettiläs Karibialle

Uudet edustuston päälliköt Ankaraan ja São Pauloon sekä kiertävä suurlähettiläs Karibialle

Tasavallan presidentti on esittelyssään 19. kesäkuuta määrännyt uusia edustuston päälliköitä, kiertävän suurlähettilään ja sivuakkreditointeja.

Ulkoasiainneuvos Ari Mäki on määrätty Ankarassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2019 lukien. Mäki siirtyy Ankaraan Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön yksikönpäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2015 asti.

Ari Mäki

Tätä ennen hän on ollut edustuston päällikkönä Kabulissa vuosina 2013-2015. Muuta edustustokokemusta hänellä on Roomasta, Pariisista (Unesco) ja Teheranista. Ulkoministeriössä Mäki on toiminut kehitysyhteistyötä ja kehityspolitiikkaa hoitavan alivaltiosihteerin virkamiessihteerinä vuosina 2006-2009. Hänellä on myös laaja kokemus ministeriön eri osastoilta Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Aasian alueilta. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Ministeriön palvelukseen Mäki on tullut vuonna 1996.

Lähetystöneuvos Lasse Keisalo on määrätty São Paulossa olevan konsulaatin päällikön tehtävään 1.8.2019 lukien. Keisalo siirtyy São Pauloon YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikön yksikönpäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2016. Aiempaa edustustokokemusta hänellä on New Yorkin YK-edustustosta, Madridista, Genevestä ja Meksikosta. Hänelle on kertynyt monipuolista osaamista ministeriössä eri tehtävissä kehitysyhteistyöstä, oikeudellisista kysymyksistä ja Keski-Amerikasta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti. Ministeriön palvelukseen Keisalo on tullut vuonna 1997.

Ulkoasiainneuvos Pertti Ikonen on määrätty ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävään 1.7.2019 lukien toimialueenaan Antigua ja Barbuda, Saint Kitts ja Nevis sekä Saint Vincent ja Grenadiinit. Ikonen siirtyy tehtävään Belgradin edustuston päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2015. Aiempaa edustustokokemusta hänellä on Kööpenhaminasta, Tallinnasta ja Caracasista. Ulkoministeriössä hän on kerryttänyt kokemusta mm. tietoyhteiskunnasta ja kehityspoliittisista kysymyksistä. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti. Ministeriön palvelukseen Ikonen on tullut vuonna 1989.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi suurlähettiläs Kimmo Lähdevirran Pohjois-Makedoniaan ja Montenegroon, suurlähettiläs Jari Sinkarin Itä-Timoriin, suurlähettiläs Jukka Pietikäisen Boliviaan ja Ecuadoriin sekä suurlähettiläs Päivi Pohjanheimon Belizeen.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.