Utvecklingsakademin 2014

Utrikesministeriet arrangerar Utvecklingsakademin för femte gången 2014. Utvecklingsakademin är ett introduktionsprogram i utvecklingsfrågor för finländska journalister.

Syftet med programmet är att fördjupa deltagarnas kunskaper i globala utvecklingsfrågor och introducera dem i Finlands utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete som helhet.

Till programmet antas kring femton journalister som representerar olika medier. Utrikesministeriets informations- och kulturavdelning väljer deltagarna.

Programmet består av tre seminariedagar i Helsingfors 12.3, 19.3 och 9.4, och en studieresa till Zambia 22–30.3.2014. Det kan ske förändringar i tidtabellen.  

Ett villkor för deltagandet är att man är närvarande under programmets alla delar. Programmets språk är finska och engelska.

Utrikesministeriet står för deltagarnas utgifter för resor, logi och visum. De som bor utanför huvudstadsregionen kan vid behov få sina logikostnader ersatta i samband med de hela kursdagarna och för övernattning natten innan resan till Zambia på ett hotell i närheten av Helsingfors-Vanda flygfält.

Fyll i ansökan(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) elektroniskt senast måndagen den 14 oktober 2013.

Närmare information ger Hanna Öunap, tfn 0295 351 367, och Salla Pietarinen, tfn 0295 351 182,fornamn.efternamn@formin.fi.

De senaste nyheterna och bakgrundsfakta om den finländska utvecklingspolitiken och globala utvecklingsfrågor: global.finland.fi/svenska och formin.finland.fi/svenska.