Suomi mainittu! Ulkoministeriön podcast tuo esiin arkea ja asiantuntemusta

Suomi mainittu! -podcastin ensimmäisessä jaksossa on aiheena matkustusturvallisuus. Mitä apua matkailija saa edustustoistamme? Millaisia tilanteita konsulimme hoitavat? Miksi matkustusilmoitus on tärkeä?

Vastuuvirkamies Hanna-Liisa Peltoniemi ulkoministeriön konsuli- ja kriisitiimistä ja konsuli Raimo Pahkasalo Suomen Bangkokin-suurlähetystöstä ovat Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn haastateltavina. 

Raimo Pahkasalo ratkoo suomalaisten matkailijoiden pulmia Bangkokissa.

Thaimaa on suomalaisten vilkkaimpia matkakohteita, ja konsulin työsarka on laaja. Vaikka julkisuuteen nousevat usein kriisit ja suuret luonnonmullistukset, konsulin työ on tavallisesti yksittäisen ihmisen matkakriisien ratkomista, Pahkasalo painottaa.

Turvallisuusajattelu kannattaakin aloittaa omasta itsestään, hän vinkkaa. 

Hanna-Liisa Peltoniemi työskentelee ulkoministeriön kriisi- ja konsulitiimissä. Kuva: Petri Krook

Hanna-Liisa Peltoniemi työskenteli Tokion-suurlähetystössämme vuonna 2011 maanjäristyksen ja tsunamin aikaan. Toisenlaisen näkökulman maanjäristyksen jälkityöhön hän sai Nepalista vuonna 2015.

Matkavakuutus kannattaa aina ottaa, hän sanoo ja neuvoo tarkistamaan, kattaako se esimerkiksi vaellukset yli 3 000 metrin korkeuteen tai sukellusretket.

Matkustusilmoitus kannattaa täyttää aina, molemmat muistuttavat.

Suomi mainittu! -podcast tuo esiin ulkoministeriön arkea ja asiantuntemusta monesta näkökulmasta. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan aiheiden lisäksi esillä on muun muassa matkustuspalvelumme, maakuvatyö ja Team Finland. Jaksot julkaistaan kerran kuukaudessa vuoden 2018 aikana. 

Sarjan toteuttaa viestintätoimisto Räty-Salovaara-Blåfield. Podcast julkaistaan Soundcloud- ja iTunes-palveluissa.