Ulkoministeriö perii takaisin avustusvaroja laosilaiselta järjestöltä

Ulkoministeriö on päättänyt lopettaa valtionavustuksen maksamisen laosilaiselle Pordea-järjestölle ja periä jo maksetun 60 000 euron valtionavustuksen takaisin lakiin perustuvine korkoineen.

Järjestö on rikkonut avustusvarojen kirjanpitoa ja käytön raportointia koskevia ehtoja eikä ole selvittänyt ulkoministeriölle, mihin varat on käytetty.

Pordea on saanut hankerahoitusta Mekongin alueella toimivalta energia- ja ympäristökumppanuusohjelma EEP:ltä.  Se edistää uusiutuvan energian, puhtaan teknologian ja energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöä. Mekongin alueen ohella EEP-ohjelmia on Indonesiassa, Keski-Amerikassa, Andien alueella sekä eteläisessä ja Itä-Afrikassa.

Ohjelmat pohjautuvat hakukierroksiin, joita järjestetään 1–2 kertaa vuodessa. Haku on avoin julkiselle ja yksityissektorille, tutkimuslaitoksille, yliopistoille ja kansalaisjärjestöille.

Suomi tukee Laosissa ympäristöhankkeiden ohella kestävän metsätalouden kehittämistä.  YK:n inhimillisen kehityksen indeksillä Laos on 138. sijalla 187 maan joukossa. Korruptio on Transparency Internationalin vertailun mukaan vakava ongelma Laosissa.  Se on 144. sijalla 177 maata kattavassa vertailussa.

Lisätietoja: Aasian ja Oseanian yksikkö, Marita Meranto, puh. 0295 350 575 

Lisää aiheesta:

EEP Mekong: kysymyksiä ja vastauksia valtionavun takaisinperinnästä (avautuu uuteen ikkunaan)

***

Lisätty uutisluokitus 3.6.2014