Utrikesministeriet deltar i festivalen Världen i byn

Festivalen Världen i byn hålls lördagen och söndagen den 27 och 28 maj i Helsingfors. I utrikesministeriets tält på Järnvägstorget får man veta om resultaten av Finlands utvecklingssamarbete. Utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen deltar i evenemanget på lördagen.

Besökarna utmanas också att komma med förslag till hur kvinnors ställning kunde förbättras. Dessutom kan besökarna testa sina kunskaper om utvecklingen i Finland och i världen med tävlingen #Suomi100 & maailma.

På utrikesministeriets avdelning redogörs för hur man genom utvecklingssamarbete lyckats förbättra framför allt flickors och kvinnors liv. Bild: Liisa Takala/UM, grafik: Juho Hiilivirta

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen deltar på lördagen i två program som ordnas av utrikesministeriet. På lördagen kl.12.15–13 deltar minister Mykkänen i en paneldiskussion med temat ”Fram med flickorna - Jämställdhet och Agenda 2030” på Mekong-scenen på Järnvägstorget.

Utöver ministern deltar utrikespolitiska rådgivaren Leena Akatama från utrikesministeriet, riksdagsledamot  Nasima Razmyar och Plans generalsekreterare Ossi Heinänen i diskussionen. Diskussionen leds av journalisten Reetta Räty.

På lördagen kl. 13.20–14 möter minister Mykkänen ett lag från Ressun lukio på Taiga-scenen vid Nationalteaterns estradklubb i frågesporten ”Frågesport om världen – ministern mot ungdomar!”. Frågorna handlar om FN:s mål för hållbar utveckling och Finlands utvecklingssamarbete samt om det hundraåriga Finlands egen utvecklingshistoria. Den lekfulla tävlingen leds av författaren och tv-programledaren Ronja Salmi.

Arrangör för festivalen Världen i byn är Kepa rf. Huvudtemat för det årliga evenemanget är i år civilsamhället och resultaten av organisationernas arbete under årens lopp.  Festivalen Världen i byn besöktes i fjol av ca 80 000 personer och motsvarande besökarantal förväntas också denna gång. Utrikesministeriet är en av evenemangets huvudpartner.

kestävä kehitys