Ulkoministeriö mukana Slushissa

Ulkoministeriö osallistuu kasvuyritys- ja teknologiatapahtumaan Slushiin tänä vuonna monin tavoin. UM ja sen ulkomaanedustustot tarjoavat yrityksille apua kansainvälistymiseen.

Ulkoministeriön yrityksille tarjoamat palvelut ovat monille tuntemattomia. Myös kynnys palvelujen käyttämiseen on ollut turhan korkea.

Muun muassa siksi ulkoministeriö on mukana pohjoismaiden suurimmassa kasvuyritys- ja teknologiatapahtumassa Slushissa – kertomassa palveluistaan kansainvälisille markkinoille haluaville yrityksille, osana Team Finlandia.

Slush järjestetään 18.–19. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa.

"Haluamme tarjoamamme palvelut näkyviin ja toivomme kaikenkokoisten ja eri toimialoja edustavien yritysten löytävän ne. Laaja ulkomaanverkostomme on ainutlaatuinen voimavara ja kaikkien meidän käytettävissä", sisältö- ja viestintäasiantuntija Ville Cantell ulkoministeriöstä sanoo.

Ulkoministeriö tarjoaa yrityksille muun muassa maatietoa ja neuvontaa, arvovaltapalveluja, kaupanesteiden ja ongelmien ratkaisua, edustustojen tiloja käytettäväksi, mediakontakteja ja viestintätukea sekä kontakteja viranomaisiin.

UM tuo myös yhdessä innovaatiotoiminnan rahoittajan Tekesin kanssa yhteensä 17 ulkomaista toimittajaa Suomeen tutustumaan suomalaisiin start-up-piireihin ja osallistumaan Slushiin.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka on paikalla Slushissa keskiviikkona 19. marraskuuta, jolloin hän puhuu Slush 100 -semifinaalin alussa ja kiertää messualueella.

Afrikan ja Aasian nousevat markkinat esiin

Ulkoministeriön ja Slushin yhteistyön tavoitteena on myös tarjota nousevien markkina-alueiden start-upeille mahdollisuus löytää rahoittajia ja kehittää yritystoimintaansa. Toisaalta suomalaisille yrityksille ja sijoittajille halutaan tarjota mahdollisuus löytää kiinnostavia bisnesideoita nousevilta markkinoilta.

UM:n ja Slushin yhteistyön kautta mukana on 17 start-upia ja innovaatio-hubia kuudesta maasta Afrikasta ja Aasiasta.

Ulkoministeriö myös julkistaa Slushissa kehitysongelmiin keskittyvän innovaatio-ohjelman BEAMin yhdessä Tekesin kanssa. Kehitysministeri Sirpa Paatero osallistuu ohjelman julkistamistilaisuuteen tiistaina 18. marraskuuta.