Ulkoministeriö mukana Ahtisaari-päivillä Espoossa

Ulkoministeriö mukana Ahtisaari-päivillä Espoossa

CMI ja ulkoministeriö järjestävät vuosittaiset Ahtisaari-päivät tänä vuonna Espoossa 15. marraskuuta. Päivän aikana espoolaisnuoret pääsevät tutustumaan rauhanvälitykseen. Tapahtuma huipentuu avoimeen yleisötapahtumaan, johon osallistuu muun muassa presidentti Martti Ahtisaari.

Vuotuiset Ahtisaari-päivät järjestetään tänä vuonna Espoossa, missä paikalliset yläkoululaiset ja lukiolaiset pääsevät tutustumaan rauhanvälitykseen ulkoministeriön ja Crisis Management Initiativen (CMI) asiantuntijoiden johdolla 14.-15. marraskuuta.

Kouluvierailuja tekevät muun muassa rauhanvälityksen suurlähettiläs Antti Turunen sekä rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen. Ahtisaari-päivien sanoma on, että ihmisten synnyttämät konfliktit ovat myös ihmisten ratkaistavissa, oli kyse sitten kansainvälisestä konfliktista tai nuorten välisestä riidasta.

Presidentti Martti Ahtisaari vierailee 15. marraskuuta Kirkkojärven koulussa, jossa oppilaat ovat järjestäneet sovinnon ja rauhan teemoja käsittelevän juhlan, sekä Espoonlahden lukiossa, jossa aiheena on sovinnon rakentaminen ja Suomen eheytyminen vuoden 1918 sodan jälkeen. Oppilaitosten oppilaat ja opiskelijat ovat valinneet keskuudestaan sovittelijaoppilaat, joille presidentti Ahtisaari luovuttaa palkinnoksi rauhankyyhkyn.

Iltapäivän avoimessa yleisötilaisuudessa Aalto-yliopistolla kuullaan presidentti Ahtisaaren juhlahaastattelu sekä englanninkielinen paneelikeskustelu rauhan muotoilusta.

 

Yleisötilaisuuden ohjelma, Aalto-yliopisto, Dipoli, Kaleva-Sali

15.30    Aalto-yliopiston rehtorin Ilkka Niemelän tervehdys

Presidentti Martti Ahtisaaren haastattelu, mukana myös Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari. Haastattelijana viestintä- ja varainhankintajohtaja Elina Lehtinen, CMI.

Aalto-yliopiston ja Stanfordin yliopiston Peace Innovation Labin yhteistyöhankkeen esittely

16.10    Paneelikeskustelu: Designing Peace (englanniksi)

  • tutkijatohtori Claudia Garduño García, muotoilun laitos, Aalto-yliopisto
  • tutkijatohtori Matti Nelimarkka, tietotekniikan laitos, Aalto-yliopisto
  • hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb, CMI
  • professori Olli Varis, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto
  • paneelin vetäjänä toimitusjohtaja Piia Kuosmanen, Paragraaffi