Utrikesministeriet bloggar

Vad lönar det sig att göra och inte göra på resan till Indonesien? Vad gjorde vår representant i Världsbankens direktion i går? Hur skulle Jutta Urpilainen klara sig som finansminister i ett utvecklingsland? Hur påverkade åter eurovisionsvinnaren Polens Europaparlamentsval?

Om dessa och många andra saker kan du läsa i utrikesministeriets bloggar på adressen blogit.ulkoministerio(Linkki toiselle web-sivustolle.).fi. Största delen av bloggarna är skrivna på finska.

I bloggarna berättar de anställda på utrikesministeriet och vid Finlands utrikesbeskickningar personligen om sina arbeten och om läget i stationeringslandet sett ur finländsk synvinkel. Genom att läsa bloggarna får man en lite djupare insyn än bara en överblick över av vad som ligger bakom rubrikerna – till exempel på favoritsemesterorten.

För närvarande skrivs bloggar i över tio olika länder. Bland skribenterna finns många ambassadörer och till exempel Satu Santala som sitter i Världsbankens direktion. I bloggen Vapaasti kaupasta diskuteras externa ekonomiska förbindelser.

I de färskaste inläggen berättas till exempel om hur man i Centralamerika med stöd från Finland tagit i bruk rena energiformer, hur det efter valen ser ut i Sydafrika samt vad man gör om somrarna i Lissabon.

Bekanta dig med bloggarna och delta i diskussionen genom att kommentera! Fast bloggarna till största delen är på finska kan alla kommenteras också på svenska.