Ulkoministeriö osallistuu opetusalan Educa-tapahtumaan

Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma, Educa-messut, pidetään Helsingin messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 24.–25. tammikuuta. Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu lauantaina Eurooppatiedotuksen tuottamaan ohjelmaan.

Ulkoministeriö tarjoaa osastollaan 6n50 ajankohtaista tietoa ja aineistoa opettajien käyttöön. Eurooppatiedotus julkaisee messuilla uuden EU-perusteoksen ruotsinkielisen käännöksen. Osastolla voi myös tutustua muihin Eurooppatiedotuksen EU-aiheisiin julkaisuihin.

Kehitysviestintä esittelee uutta globaalikasvatusaineistoa, joka tukee teemapäivien järjestämistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Agenda 2030 teemapäivät – Opettajan opas(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) löytyy verkosta ja oppaan painettu versio on jaossa messuilla.

Ulkoministeri Haavisto vierailee ulkoministeriön osastolla lauantaina noin kello 16.

Ulkoministeriö Tulevaisuuden luokkahuone -lavalla lauantaina

La klo 15–15.20 Uunituore Agenda 2030 teemapäivät - Opettajan opas

Kehitysviestinnän yksikön päällikkö Erja-Outi Heino ja Rauhankasvatusinstituutti ry:n toiminnanjohtaja Riikka Jalonen esittelevät uutta globaalikasvatusaineistoa. Uusi opas tarjoaa runsaasti erilaisia tehtäviä ja videoita opettajan tueksi käsiteltäessä Agenda 2030 -tavoitteita. Opas on suunnattu peruskouluille.

La klo 15.30–15.55 Faktaa vai fiktiota EU:sta?

Ulkoministeri Pekka Haavisto sekä historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n puheenjohtaja Eero Kitunen keskustelevat tietokirjallisuuden, koulujen ja opettajien roolista klikkiotsikoiden, feikkiuutisten ja mielipidemuokkauksen aikakautena sekä Suomen EU-politiikasta EU-puheenjohtajuuden jälkeen.

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös Eurooppatiedotuksen sosiaalisen median tilien kautta.