Ulkoministeriö mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä Educa verkossa -tapahtumassa

Ulkoministeriö osallistuu kansainväliseen ohjelmaan ja on läsnä virtuaaliosastolla Educa verkossa -tapahtumassa 29.–30. tammikuuta. Tapahtumassa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esiintyy perjantaina paneelikeskustelussa, jonka aiheena on globaali oppimisen kriisi.

Paneelikeskustelun osallistujien kuvat: ministeri Ville Skinnari, toiminnanjohtaja Alice Albright GPE, Mosambikin varaopetusministeri Manuel Bazo, Tomi Järvinen Kirkon Ulkomaanavusta ja moderaattori Ritva Reinikka.
Ulkoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä paneelikeskustelussa aiheena on globaali oppimiskriisi, joka on pahentunut koronapandemian myötä.

Vuosittainen opetus- ja kasvatusalan messutapahtuma Educa järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti – koronatilanteen vuoksi. Tapahtuma on kävijöille maksuton, mutta ohjelmien seuraaminen vaatii rekisteröitymisen Educa verkossa -tapahtumasivulla.

Perjantain ohjelma on englanninkielinen ja se on suunnattu myös kansainväliselle yleisölle. Ohjelmassa  perehdytään Suomen koulujärjestelmän menestystekijöihin ja pureudutaan pandemia-ajan opetuksen haasteisiin ja koulutuksen tulevaisuuden näkymiin. Ohjelmia voi katsoa tallenteina tilaisuuden jälkeenkin tapahtumasivulta.

Paneelikeskustelussa etsitään ratkaisuja globaaliin oppimiskriisiin

Ulkoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämä paneelikeskustelu ”Ensuring that learning never stops – reaching those furthest behind” on tapahtuman ohjelmassa perjantaina klo 17.15 –18.15.

Paneelikeskustelussa puhutaan kehittyviä maita koskevasta oppimisen kriisistä, joka on pahentunut koronapandemian myötä.  Keskustelussa kysytään myös, mitä Suomi voi tehdä, jotta heikoimmassa asemassa olevat lapset pääsevät kouluun ja saavat hyvää opetusta?

Keskusteluun osallistuu kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Mosambikin varaopetusministeri Manuel Bazo, toiminnanjohtaja Alice Albright Global Partnership for Education -rahastosta ja kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen Kirkon Ulkomaanavusta. Keskustelua ohjaa Aalto-yliopiston työelämäprofessori Ritva Reinikka.

Panelisti Alice Albrightin edustama Global Partnership for Education (GPE) on maailman suurin yksinomaan koulutukseen keskittynyt rahasto, joka tukee kehittyvissä maissa lasten ja nuorten kouluun pääsyä sekä laadukkaan opetuksen toteutumista. Rahaston toiminta perustuu kumppanuuksien vahvistamiseen kehittyvien maiden, avunantajien, monenkeskisten järjestöjen, kehityspankkien ja yksityisten tahojen välillä.

Suomi palasi GPE rahoittajaksi viime vuoden lopulla COVID-19 tuen myötä ja jatkaa yhteystyötä rahaston tulevalla viisivuotiskaudella.

Virtuaaliosastolla mahdollisuus keskustella chatissa

Ulkoministeriöllä on tapahtumassa oma virtuaalinen osasto. Osasto on käytännössä verkkosivu, jolla esitellään ulkoministeriön tarjoamia oppimateriaaleja. Sivulla on esillä Eurooppatiedotuksen erityisesti kouluja varten tuottamia aineistoja kuten EU-peli 2.0 ja EU-perusteos sekä globaalikasvatuksen oppimateriaaleja. Kävijät voivat keskustella chatin kautta ulkoministeriön edustajien kanssa.

Tavallisilla messuilla kävijät keräävät mukaansa painettua aineistoa kuten kirjoja, karttoja ja julisteita. Tällä kertaa kävijät voivat UM Julkaisupalveluiden kautta tilata tuotteet suoraan kouluille, maksutta.

Chatissä virtuaalimessujen kävijät voivat esimerkiksi kysyä ulkoministeriön oppimateriaaleista ja antaa palautetta aineistosta ja niiden jakelukanavista.

 

Hanna Päivärinta

Kirjoittaja työskentelee ulkoministeriön viestintäosastolla tiedottajana.