Ukraina – yllättävän lähellä

Tule kuulemaan Ukrainan-kaupan mahdollisuuksista ja yritysten omista kokemuksista.

Ukraina on viime vuosina vienyt määrätietoisesti läpi hankkeita oikeusvaltion vahvistamiseksi ja talouskehityksen parantamiseksi. Suomi on tukenut Ukrainan uudistuksia niin kahdenvälisesti kuin EU:n kautta, ja kahdenvälistä kaupallista yhteistyötä on myös tiivistetty. Mahdollisuuksia on kuitenkin vielä laajempaankin yhteistyöhön.

Voisiko Ukraina tarjota jotakin yrityksellesi? Ukrainaan matkustaminen onnistuu ilman viisumia, ja suora lento Helsingistä Kiovaan kestää pari tuntia. EU:n ja Ukrainan sopimuspohja on vahva: assosiaatiosopimus on ollut voimassa vuodesta 2017, ja siihen sisältyvä vapaakauppasopimus vuodesta 2016. Viisumivapaus Ukrainasta Schengen-alueelle tuli voimaan 2017.

Ulkoministeriö yhdessä Business Finlandin sekä Ukrainan suurlähetystön ja Kauppakamarin kanssa järjestävät 9. maaliskuuta Helsingissä tilaisuuden, jossa on mahdollista saada ajankohtaista tietoa Ukrainan liiketoimintaympäristöön liittyvistä uudistuksista ja Ukrainan markkinoiden kehityksestä. Lisäksi suomalaisyritykset, kuten Konecranes, kertovat kokemuksistaan Ukrainan markkinoilla. Lue lisää tapahtuman kutsusta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja ilmoittaudu 6.3. mennessä.

Suomi tukee Ukrainassa muun muassa opetus- ja energiatehokkuussektorien uudistushankkeita. Kaupallisen yhteistyön rooli on myös kehityksen kannalta keskeinen. Vuonna 2018 Suomen ja Ukrainan välinen kauppavaihto oli noin 350 miljoonaa euroa. Parhaina vuosina on ylletty yli 600 miljoonan.