Stöd för kulturprojekt i utvecklingsländer 2017

Utrikesministeriet beviljar bidrag för kulturprojekt som genomförs i utvecklingsländer i syfte att främja samarbete inom kultursektorn och stödja ett pluralistiskt kulturliv. Projekten kan initieras och genomföras av kulturorganisationer och aktörer inom kultursektorn, lokala eller nationella kulturorgan och skolor, i Finland eller i mållandet.

Kulturprojekt som genomförs med stöd av anslag för utvecklingssamarbete ska följa Finlands utevcklingspolitiska riktlinjer. De ska planeras och genomföras i samarbete med lokala samarbetsparter. Stödet riktas i främsta hand till Finlands partnerländer och till andra länder som är viktiga för Finlands utvecklingssamarbete. Partnerländer och regionalt samarbete.

Fungerande former för kultursamarbete är till exempel workshoppar och sådana projekt som strävar efter ett jämlikt utbyte av erfarenheter. Projekten ska ge upphov till och stärka långvarigt samarbete mellan de finländska aktörerna och partnerna i utvecklingslandet och de ska beakta mäns och kvinnors jämlika möjligheter att delta. Genom detta bidrag finansieras inte projekt som får eller kan få finansiering genom andra finansieringsinstrument för utvecklingssamarbete (anslag för lokalt samarbete, bilaterala projekt, frivilligorganisationers projekt).

År 2017 firar Finland 100 år av självständighet. Jubileumsårets tema är ”tillsammans” och i enlighet med det ska projekten byggas upp i nära samarbete med lokala samarbetsparter och Finlands ambassader.

Anvisningar och blanketter

Ansökan ska lämnas in senast den 31 oktober 2016 kl. 16.00 till

Utrikesministeriets kommunikationsavdelning,

PB 481, 00023 Statsrådet,

eller besöksadressen Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors

(Kuvertet ska märkas ”Kehitysmaiden kulttuurihanketuki VIE-40”).

Ytterligare information om ansökningsförfarandet: Johanna Kotkajärvi, enhetschef, tfn +358 295 351 383, e-post fornamn.efternamn@formin.fi

Utvecklingssamarbete: Stöd till kulturaktörer
kulttuuri